Bebeğinizle İlk Yılbaşında Etkinlik Önerileri

Keyifli bir hamilelik sürecinin sonunda bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alan ebeveynler için her gün özeldir. Yeni bir yılın ilk saatleri olan yılbaşı gecesinde bebekli aileler için etkinlik önerileri sakin bir karşılama olarak düşünülebilir. Bebeğin uyku düzenine göre planlanacak program anne, baba, bakım veren, yakın arkadaşlar veya aile büyükleri için en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir.

Bebekli Evde Yeni Yıl Etkinlikleri

Bir yılın daha geride kalacağı yılbaşı akşamına hazırlık hemen herkes için heyecan vericidir. Yeni umutların, gerçekleşmesi istenen dileklerin en önemlisi kalabalık, sağlıklı ve uzun bir yaşamın dönüm noktası gibi görülen yılbaşı, farklı etkinliklerle kutlanabilir. Siz de biten yıla keyifle veda etmek ve yeni yıla enerji dolu bir şekilde başlamak istiyorsanız bebeğinizle neler yapabileceğinize bir göz atın…

Muhtemelen evde geçireceğiniz ilk yılbaşında neler yapabilirsiniz?

blank

  • Yeni yıl ruhunu içinizde hissedin

Bebeğinizin yeni evine ve ailesine sizin de bebeğinize alışmaya çalıştığınız günlerde yılbaşı gecesi yaklaşıyorsa paniğe kapılmayın. Evde yeni yıl ruhunu yaşayabilmek ve yansıtabilmek için işe olmazsa olmaz süslemelerle başlayabilirsiniz.

  • Çam ağacı süsleme
  • Ortama ışıltı katacak aydınlatma
  • Minik hediye paketleri ve
  • Yılbaşı şarkıları size kendinizi iyi hissettirecek.

Evi süslerken uyku saatleri dışında bebeğinizi de yanınıza alabilir ve çalan sakin müziklerle yeni yıl ruhunu içinizde hissedebilirsiniz.

  • Güzel bir sofra için hazırlıklar yapın

Yılbaşı dendiğinde pek çok kişinin aklına büyük ve zengin sofralar gelir. Hazırlıklar için mutfakta zaman geçirirken bebeğinizle sohbet edebilir, ek gıdalara geçmişse pişirdiğiniz yemeklerden uygun olanları tatmasına izin verebilirsiniz.

  • Renkli peçeteler
  • Kusursuz bir sofra düzeni
  • İştah açan lezzetler ve
  • Yemeğe eşlik edecek müzik seçimi çekirdek ailenizle unutulmaz anılar biriktirmenize imkân sağlar.

Yılbaşı akşamı için planladığınız yemeğin saatini bebeğinizin uyku düzenini dikkate alarak belirlemelisiniz. Çok kalabalık olmamak kaydıyla en yakınlarınızı evinize davet edebilir, bebeğiniz uyuduktan sonra eğlenceye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

  • Bebeğinize uygun aktiviteler seçin

Sosyalleşmek isteyen bebekler için yılbaşı etkinlikleri eğlenirken öğrenmek için iyi bir fırsat olarak düşünülebilir. Sizi anlayan belki kendini tam olarak ifade edemeyen bebekler evdeki pozitif enerjiden destek alarak sağlıklı gelişimlerini sürdürürler. Hayal gücünüzü devreye sokun ve bebeğinizin neler yapmaktan hoşlandığına odaklanın.

Bebeğiniz uyuyana kadar televizyonu açabilir, bebek çocuk programlarını birlikte seyrederek sohbet edebilirsiniz. İlk yılbaşında 0-12 ay arasında olan bebekler için uzmanlar tarafından önerilen oyunlar ve aktiviteler size yol gösterecektir. Bu geceyi eğlenceye doyamayacağınız mutlu bir ana dönüştürebilirsiniz.

  • Film kitap gecesi düzenleyin

Yeni yıla sakin ve huzurlu girmek için film kitap gecesi düzenleyebilirsiniz. İşe bebeğinizin sevdiği masalları okuyarak başlayabilir, uyuduktan sonra geceye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Kendinize vakit ayırın.

Uzun zamandır ertelediğiniz izlemek istediğiniz bir film seçin. Kendinize rahat bir köşe hazırlayın ve hayaller kurmaya başlayın. Bir kitap, dinlemeyi sevdiğiniz bir müzik, belki mum ışığı size kendinizi çok iyi hissettirecek. Mısır patlatmayı ihmal etmeyin.

blank

Hediyeleşmek kuşkusuz herkese iyi gelir. Sürprizlere dayanamayan bebeğiniz için hediye seçerken ihtiyaçlarına odaklanabilir ya da yapmaktan keyif aldığı etkinlikler için yeni bir alternatif yaratabilirsiniz. Hediyeleşme anını daha heyecanlı bir hale getirmek için çekiliş düzenleyebilir işin içine yakın arkadaşlarınızı dâhil edebilirsiniz.

  • Bebekli aileleri evinize davet edin

Bebekli arkadaşlarınızı yılbaşı akşamı için evinize davet edebilir veya gelen cazip teklifleri değerlendirmeye alabilirsiniz. Unutmayın bebekli ve çocuklu ailelerin evi rahat edebileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. Bebek, çocuk ve büyüklerin dâhil olduğu oyunlarla başlayacak gece;

  • Pijama partisinin ardından
  • Dinlendirici bir müzik ve
  • Masalla noktalanabilir.

Minik afacanlar uyuduğunda siz de arkadaşlarınızla zaman geçirebilir, günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için fırsat yaratabilirsiniz. Bu yılbaşı kutlamasında gürültünün biraz aşırıya kaçacağını düşünüyorsanız alt ve yan komşunuza haber vermeyi unutmayın.

Kış, kar, yılbaşı dendiğinde aklınıza gelen renkleri, temaları ve süsleri düşünün. Bir alışveriş listesi hazırlayın. El emeği, eğlenceli ve öğretici oyunlarla dekoratif süsler hazırlayabilir, bunları eviniz ya da yılbaşı sofrası için değerlendirebilirsiniz.

Yılbaşı temalı oyuncaklar arasında; müzik kutuları, elf bebekler, Noel Baba figürü, ren geyiği ya da hareketli bir tren sayılabilir. Müzik kutuları yaşayan hazinelerdir. Uyku saatlerinde bebeğe huzur ve sevgi verecek olan müzikler çalan kutu aynı zamanda günlük hayata da renk katar.

  • Bebeğinize yılbaşı kıyafeti giydirin

Yılbaşı neşesini ve sıcaklığını yansıtacak kıyafetler bebeğinize çok yakışacak. Kırmızı tulumlar, eldiven ve şapkalar unutulmaz anılar biriktirmenize yardımcıdır. Bebeğinizin ilk yılbaşında giydiği kıyafeti saklayın ve yıllar sonra ona hediye edin. Yılbaşı akşamını belgelemeyi unutmayın. Özel ilgiyi hak eden bebeğinizle geçireceğiniz ilk yılbaşı akşamı, aile tarihiniz için belge niteliği taşıyacaktır.

  • Bebeğiniz için bir mektup hazırlayın

Bebeğinizin evinizi renklendirdiği ilk yılbaşı akşamında duygularınızı kâğıda dökün. Ona büyüdüğü zaman bebekliğiyle ilgili söylemek istediklerinizi not edin ve mektubu neşeli anlarınızda çektiğiniz fotoğraflarla süsleyin.

Bir yeni yıl defteri hazırlamak da iyi fikirdir. O güne ait uyku saatleri, yenen yemekler, gelen hediyeler ve neşeli anılar kayıt altına alınabilir. Kısa videolar ve sosyal medya paylaşımları yeni nesil ebeveynler için teknolojik alternatiflerdir.

10-Yeni yıl sergisi hazırlayın

Geleneksel bir hale gelecek olan yeni yıl sergisi evin en çok zaman geçirilen alanına yerleştirilebilir. Her sene geliştirebileceğiniz bu aktiviteye seneye bebeğinizin de katılacağını düşünerek hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. İlk yılın en önemli görseli kuşkusuz bebeğinizin yeni yıl kostümlü fotoğrafı olacaktır.

Yeni Yılı Farklı Saat Dilimlerinde Kutlayın

Yeni yıla girerken mutlaka bebeğinizle olmak istiyorsanız gelişen teknolojilerden faydalanın. Bebeğinizin uyku saatinden önce kutlama yapmak için farklı bir ülkenin saat dilimine göre organizasyon yapabilirsiniz.

Türkiye’den daha önce yeni yıla giren bir ülke seçin ve planınızın kusursuz bir şekilde işlemesi için gün içi rutinleri değiştirmeyin. Bu sene yeni yıla iki kere girmek sizin için değişik bir tecrübe olabilir. Önce bebeğinizle eğlenceli ve daha sonra eşinizle romantik bir kutlama hazırlayabilirsiniz. Yalnız kaldığınızda klasikleşmiş oyunlara başvurabilir tercihinizi tombala, UNO, isim-şehir, fırdöndü, sessiz sinema, tabu, ipucu, borsa veya amiral battıdan yana kullanabilirsiniz.

blank

Çocuklara Özel Neşeli ve Yılbaşı Temalı Pankek Tarifi

Yılbaşı ruhunun tüm aileyi sardığı bu özel günde hazırlanacak yemeklerde de özel temalar belirlenebilir. Çocuklarla yapılacak keyifli bir aktivite olan hazırlıklar için önce kapsamlı bir alışverişe ihtiyaç duyulur.

Çocuklara Özel Pankek Tarifi:

  • 1 fincan süt
  • 1,5 fincan un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Çocuklara Özel Pankek Yapımı:

Tüm malzemeler karıştırılır ve tavada önlü arkalı pişirilir. Pankek tavası ya da kurabiye kalıpları süsleme için tercih edilebilir.

Çocuklara Özel Pankek Temaları:

Kuşkusuz yeni yıl sofrasını zenginleştirecek temalı pankekler keyifle ve büyük bir iştahla bitecektir. Sadece çocuklar için değil büyükler için de eğlenceli atıştırmalıklar arasında giren lezzet için yılbaşı teması olarak; kardan adam, geyik, kurabiye çocuk, lolipop veya çam ağacı seçilebilir. Labne, kivi, kapya biber, yaban mersini, çilek dilimleri, renkli şekerlemeler ve damla çikolata temalı pankek hazırlıklarında yardımcı malzeme olarak kullanılabilir.