Bebek Bakım Seti Hazırlamak İsteyenler için 7 Tavsiye

Bebek Bakım Çantası Hazırlamak için 7 Tavsiye

Bir bebek sahibi olduğunuz andan itibaren bilin ki önünüzde kocaman bir çanta ile dolaşmanız gereken yıllar var. Evde olduğu gibi dışarıda olduğunuz zamanlarda da bebeğinizin evdeki konforunu aynen devam ettirmek önceliklerinizden ve hatta zorunluluklarınızdan biri olacak.  Eşinizin ya da annenizin veya bir yakınınızın yanınızda olduğu zamanlarda dışarıya çıkmak ve eşyalarınızı taşımak daha kolayken bebeğinizle yalnız olduğunuz zamanlarda hem bebeği hem eşyalarını taşımak sizin için sıkıntı yaratacak. Böyle durumlarda taşıma kolaylığı sağlaması açısından bebeğinizin eşyalarını koyacağınız kullanışlı bir çantaya sahip olmak işinizi kolaylaştıracak.

Bebek bakım seti hazırlamak istiyorsanız size verebileceğimiz ilk tavsiye bir çanta edinmek. Bu çanta nasıl olmalı? Hem bebeğin hem de sizin eşyalarını taşıyacağı için büyük, çok gözlü ve sırtta taşınabilir özellikte olması gerekli. Büyük dedik çünkü hem bebek çantası hem de kendi çantanızı taşımak yerine tüm eşyaları tek bir çantada taşımak daha pratik. Günümüzde bu amaçla üretilmiş, termal özellikte kapanabilir, sıvı taşımaya uygun gözleri olan anne çantası modellerini bulmak mümkün. Tabi en dikkat etmeniz gereken şey de çantanın, bebeğinizin sağlığına zarar vermeyen, zehirli boyalar içermeyen malzemelerden üretilmiş olması. Çok gözlü olması da aradıklarınıza kolay ulaşmanız için önemli ve sırtta taşınabilir olmasının nedeni yine size kolaylık sağlaması. Ayrıca hafif malzemeden üretilmiş olması taşıma kolaylığı sağlaması açısından önemli. Yıkanabilir olması bir diğer zorunluluk. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da çantanızın pusete bağlanabilme özelliği olması. Çantamızı aldık şimdi gelelim içine koyacağımız ürünlere.

blank

Bebek bakım seti hazırlamanız için vereceğimiz ikinci tavsiye alt değiştirmede ya da pusetin üstünü kapatmakta kullanabileceğiniz bir örtü. Emzirme için de ayrıca örtü bulundurmak iyi bir fikir olabilir. Son yıllarda bu amaçla üretilmiş müslin örtüler oldukça kullanışlı.

blank

Setinizde olması gereken bir diğer malzeme yeterli bebek bezi ve ıslak mendil. Bebek bezinizi seçerken bebeğinizin kaç aylık olduğunu dikkate almanız onun rahatı açısından önemli bir ayrıntı. Islak mendil seçiminizi de su bazlı kimyasal içermeyenler arasından yapmalısınız. Ayrıca pişik kremi ve bakım kremleri de eklemeniz gerekenler arasında. Pişik kreminizi seçerken doktorunuzdan tavsiye alabileceğiniz gibi etrafınızdaki annelerden de fikir alabilirsiniz. Piyasada o kadar çok ürün var ki seçmek bir hayli zor. Birinin işine yarayan bir diğeri için uygun olamayabiliyor.

Bebek bakım çantanızda bulunması gereken malzemelerden biri de antibakteriyel el temizleyici. Sürekli el yıkama şansınız olmayacağından böyle bir temizleyici bulundurmak hem sizin hem bebeğinizin korunmasında yardımcı olacaktır.

Bu çantada yer alması gereken temel ve en önemli detay yedek giysiler. Bazı durumlarda özellikle bebek için koyduğunuz tek bir yedek giysi yeterli olmayabiliyor. Çantanıza koyacağınız giysiyi seçerken kolay giydirilebilir olmasına dikkat edin. Havanın soğuması durumunda kullanabileceğiniz bir battaniyeyi de eksik etmemek faydalı olacaktır.

Bakım setimizin 6. Malzemesi çöp poşeti. Değiştirdiğiniz bezleri koymak için yanınızda çöp poşeti bulundurmak size kolaylık sağlayacaktır.

Tavsiye edebileceğimiz son şey ise kendiniz için atıştırmalık bir şeyler, 6 aydan büyükse bebeğiniz için su ve ek gıdaları. Biberonlar, mamalar. Eğer alışkınsa emzik almayı da asla ihmal etmemelisiniz aksi takdirde bebeğiniz huzursuz olabilir. Yine bebeğinizi oyalamak için oyuncaklar.

Ayrıca evde kullanacağınız bebek bakım setinizde bebeğinizin saç ve cilt temizliği için gerekli ürünler de bulunmalı. Bunları seçerken de doğal içerikli olmasına, paraben içermemesine, koku ve boya içermemesine, dermatolojik testlerden geçirilmiş olmasına ve Ph derecesine dikkat etmeniz önemli. İçeriği temiz organik bebek bakım ürünleri kullanmak ise en doğrusu. Onun narin cildine zarar vermeyecek, bakım yaparken aynı zamanda besleyici özelliği olan bu ürünlerden seçim yapmalısınız.