Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Daha Kolay ve Keyifli Bir Banyo İçin İzleyebileceğiniz 8 Adım!

Bedeninin minicik ve çok narin olması, kulağına su kaçma riski ya da banyodan sonra üşüyüp hasta olma ihtimali… Tüm bunlar, taze anneler için bebek banyosu yaptırmayı biraz ürkütücü hâle getirir.

Ama birazdan sizinle paylaşacağımız püf noktalar sayesinde, bebeğinize banyo yaptırmak çok daha kolay ve keyifli hâle gelecek!

Banyo Yaptırırken Nelere İhtiyacınız Olacak?

Banyo esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz bakım ürünlerini ve araç gereçleri önceden hazırlarsanız, hem banyo süresini kısaltmış, hem de strese girmeden süreci tamamlamış olursunuz. Şimdi, banyo sırasında ihtiyaç duyabileceklerinize bir göz atalım…

blank

  • Bebek küveti,
  • Banyo kovası ve tası,
  • Bebek şampuanı,
  • Yumuşak banyo lifi,
  • Bebek bornozu,
  • Havlu,
  • Bez,
  • Temiz giysi,
  • Pişik kremi,
  • Saç fırçası,
  • ve kulağının dış kısmını kurulamak için temizleme çubuğuna ihtiyacınız olacak.

Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır?

blank

  1. Adım

Bebeğinizin kıyafetlerini çıkartmadan önce banyo kovasını doldurun. Su sıcaklığını termometre ile ölçebileceğiniz gibi dirseğinizle de suyun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. İdeal sıcaklık 35-37 derece arasıdır.

  1. Adım

Bir elinizle başını, diğer elinizle poposunu tuttuğunuz bebeğinizi küvete alın. Tek başınıza yıkayacaksanız, bir elinizi bebeğinizin koltukaltından geçirip, sırt bölgesinden diğer koltukaltına doğru uzatın. Sıkıca tuttuğunuz bebeğinizin başı, bu esnada dirseğinize dayanır pozisyonda durmalı. Boşta kalan elinizle bir tas su alın ve yavaş yavaş bacaklarını ıslatın. Burada esnada, bebeğinizi korkutmamak için çok narin ve yavaş hareket etmelisiniz. Hatta bebeğinizin sakinleşmesi için banyo boyunca onunla konuşabilirsiniz.

  1. Adım

Bebeğinizi ıslattıktan sonra, boşta kalan elinizle vücudunun ön tarafını vücut şampuanı ile nazik bir şekilde yıkayın. Sonrasında yine yavaş bir şekilde su dökerek durulayın.

blank

  1. Adım

Saçlarını ıslatın ve elinize alacağınız bebek şampuanı ile bebeğinizin kafasını yumuşak hareketlerle yıkayın. Organik şampuan kullanmaya dikkat edin, hatta yeni doğum yaptıysanız mutlaka yenidoğan şampuanı kullanın.

Bu adımda yüzüne çok fazla su gelmemesine özen gösterin. Bebeklerin çoğu banyoyu sevse de yüzlerine su geldiğinde korkma olasılıkları yüksek…

Minoris Organik Yenidoğan Köpük Şampuanı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz!

  1. Adım

Şimdi sıra geldi arkasını yıkamaya… Bebeğinizi sıkıca tutun ve kolunuzun üzerine yüzüstü yatırın. Kulağının arkasını, poposunu, sırtını ve bacaklarını sırasıyla yıkayın. Son olarak yüzünü de kibarca yıkayın ve durulama aşamasına geçin. Bebeğinizin şampuandan iyice arınması için durulama işlemini birkaç dakika uzatabilirsiniz.

Minoris Bebek Saç ve Vücut Şampuanını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz!

  1. Adım

Yıkama işlemi bittikten sonra bebeğinizi alıp havlusuna sarın ve odasına götürün. Havluyu açmadan önce, bebeğinizin karnını ve saçlarını yumuşak hareketlerle okşayarak kurulayın.

  1. Adım

Şimdi rutin alt bakımını yapıp bezini bağlayın ve bebeğinizi giydirin. Giydirdikten sonra kulağının dış kısmını bir bez veya kulak temizleme çubuğu ile kurulayın. Eğer burnu tıkalıysa, aspiratör yardımıyla burnunu da temizleyebilirsiniz.

  1. Adım

Eğer bebeğinizde konak varsa, banyodan önce kafasına çok az badem yağı sürebilirsiniz. Böylece kafa derisindeki kepeklenmenin daha hızlı geçmesini sağlamış olursunuz.

Bebek şampuanı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.