Ev Yapımı Pratik Bebe Bisküvisi Tarifi! Bisküvi Malzemeleri Neler?

Ev Yapımı Pratik Bebe Bisküvisi Tarifi! Bisküvi Malzemeleri Neler?

Bebeğinizin Bisküvisini Evde Kendiniz Yapın!

Bebekler, bilindiği gibi ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmelidir. Çünkü anne sütü, bebeğin büyümesi ve sağlıklı gelişimi için ihtiyacı olan tüm bileşenleri içerir. Buna proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve büyüme faktörleri dâhildir. Ancak bebek büyüdükçe, anne sütünün içeriği artık ona tek başına yeterli gelmemeye başlar. Dolayısıyla 6. aydan sonra anne sütü destekli ek gıdaya başlanır.

Ek gıda süreci, hemen hemen tüm anneler için karmaşık bir süreçtir. Bir taraftan hangi ay hangi besini vermemiz gerekiyor diye düşünürken, diğer taraftan bu besinlerin organikliği konusunda araştırmalar yaparız. Çünkü bebek maması olarak satılsa da raflardaki çoğu mamanın tatlandırıcı, renklendirici ve daha birçok yapay madde içerdiğini biliyoruz.

Ek gıda süreci ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bebeğinizi bu paketli gıdalarla beslemek yerine, evde kendi yaptığınız organik besinler ile beslemeniz, elbette onun gelişimi için çok daha sağlıklı olacaktır.

Peki ev yapımı besinlere, biz yetişkinlerin dahi severek yediği organik bebek bisküvisi ile başlamaya ne dersiniz?

Ev Yapımı Pratik Bebe Bisküvisi Tarifi! Bisküvi Malzemeleri Neler?

Ev Yapımı Bebe Bisküvisi İçin Gereken Malzemeler

  • ½ çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 2 çay bardağı organik tam buğday unu,
  • ¾ su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı organik tereyağı

Pratik Bebe Bisküvisi Nasıl Yapılır?

  • Un dışındaki tüm malzemeleri büyük bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru elinizle uzunca bir şerit haline getirin ve oluşturduğunuz şeridi bir bıçak ile ortalama iki parmak kalındığında kesin.
  • Üstüne çatalla hafif bastırarak bebek bisküvisinin klasik şeklini verin. Ardından yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden 170 derece ısıttığınız fırında, bisküvilerin üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 20 dakika pişini.
  • Ev yapımı bebe bisküvisi hazır, soğuduktan sonra hem siz hem de bebeğiniz afiyetle yiyebilir!

Önemli Uyarı!

  • Bebeğinize ilk kez tattıracağınız tüm besinler için doktorunuzun fikrini alın. Her yeni besin denemesinde bebeğinizi gözlemlemeyi ihmal etmeyin ve alerjik reaksiyon gösterdiğinde konuyu hekiminizle paylaşın.
  • İlk denemelerde porsiyonları ufak tutun. Bebeğinizde herhangi bir alerjik reaksiyon ile karşılaşmazsanız, porsiyonu arttırabilirsiniz.

Tarifimiz bitti, şimdi sırada bulaşıklarımızı yıkamak var! Tıpkı hazırladığımız bebek bisküvisi gibi, bebeklerin sağlıklı gelişimi için bulaşıklarını yıkarken de organik ürünler kullanmak gerekiyor.

Bebeğinizin tüm bulaşıklarını yıkarken güvenle kullanabileceğiniz Minoris Organik Biberon Temizleyici, SLS, SLES, parfüm, optik ağartıcı, fosfat, paraben ve petrokimya türevi hiçbir madde içermiyor. En zor kalıntılarda bile etkinliği uzmanlarca onaylanan ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz!