Köpük El Sabunu Kullanarak Çocuğunuzun El Sağlığını Koruyun!

Köpük El Sabunu Kullanarak Çocuğunuzun El Sağlığını Koruyun!

Oyun parkında, kreşte veya sokakta… Çocuklar, gün içinde yüzlerce nesneye dokunur. Hele ki bebeklikten çocukluk evresine geçmekte olan 2-4 yaş grubu, hem enerjilerini dışarı atmak, hem de daha önce hiç görmediği nesneleri keşfetmek için daha çok dokunma ihtiyacı hisseder. Elbette, bu esnada milyonlarca mikroorganizma ile temas ederler.

Mikroorganizmaların neden olabileceği hastalıklardan korunmanın en basit ve güvenli yolu ise düzenli olarak el yıkamaktan geçiyor. Peki ama hangi sabunla?

Çocuğunuza el yıkama alışkanlığı kazandırırken işinize yarayacak ipuçları bu yazımızda!

Kalıp, Sıvı, Köpük… Hangi Sabun Daha Sağlıklı?

Temizlik için kullandığımız en temel ürün kuşkusuz ki el sabunu… Peki, piyasada onlarca formda el sabunu varken, hangisi en sağlıklısı?

El hijyeni için yüzyıllardır kalıp sabun kullanıyoruz. Ancak Amerika’da yapılan bir araştırma, kalıp sabunların aslında bir bakteri yuvası olduğunu ortaya çıkarttı. Araştırmada farklı markaların, değişik boy ve özelliklere sahip kalıp sabunlarını inceleyen bilim insanları, bu sabunların üzerinde sandığımızdan çok daha fazla bakteri olduğunu saptadı.

Bunun nedeni ise kalıp sabunların kullanıldıktan sonra ıslak ve mikroplu kalması. Bakterilerin üremesi için uygun olan bu ortamda, bakteriler zamanla yuva yapıyor ve daha derinlere nüfus ediyor. Yani biz ellerimizi yıkadığımızı sanarken, aslında çok daha fazla kirletiyoruz.

Kalıp sabunlardaki bu gizli tehlike, sıvı sabunların kullanım oranını arttırdı. Fakat, sıvı sabunların cildin pH derecesi ile uyumlu olmaması, kolay durulanamaması ve içeriğinde güçlü kimyasallar barındırması, özellikle alerjik ciltli kişilerin el hijyeni için yeni arayışlara girmesine sebep oldu.

Köpük formlu sabunlar ise cildin ph derecesi ile uyumlu olması nedeniyle son zamanlarda sıkça tercih ediliyor. Eli kurutmayan yapısı sayesinde egzama gibi rahatsızlıkları olan kişilerce de tercih edilen organik köpük sabunlar, aynı zamanda hızlı durulandığı için özellikle çocuklu ailelerin tercih sebebi oluyor.

blank

Köpük Sabunun Avantajları

Yukarıda da açıkça bahsettiğimiz gibi sabun formları arasındaki galibiyet, açık ara köpük sabunlarda diyebiliriz. Çünkü;

  • Köpük el sabunu Kalıp sabunlar gibi gün içinde onlarca el ile etkileşimde bulunmaz.
  • Sağlıklıdır, pH derecesi cilt ile uyumlu olduğu için kuruma ve tahriş gibi sorunlarla karşılaşılmaz.
  • Ekonomiktir, konsantre olması nedeniyle az bir miktar ürün kullanarak maksimum temizlik sağlanır.
  • Doğa dostudur, elden daha hızlı durulandığı için su tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.
  • Çocuklar için en sağlıklı sabundur, içeriği diğer sabunlara göre çok daha temiz ve güvenlidir.

Neden Minoris Baby?

Ürettiği her bir ürünü onlarca testten geçiren ve toplum sağlığını önemseyen Minoris Baby, her ürününde olduğu gibi köpük sabununda da Ecocert Sertifikası alarak, organikliğini kanıtlamıştır.

Sülfat içermeyen formülü sayesinde, kuruma veya tahriş gibi cilt sorunlarının önüne baştan geçen Minoris Baby Köpük Sabun, içeriğindeki gliserin sayesinde ellerinizin nemlenmesini sağlar.

Ufak bir miktar ürün ile maksimum temizlik elde edebileceğinizi ürün, tüm aile bireylerinin kullanabileceği şekilde formüle edilmiştir.

Minoris Baby Köpük Sabunu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.