Phenoxyethanol Zararları

Phenoxyethanol Zararları

Phenoxyethanol, tıpkı paraben gibi ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve mikrop oluşumunu önlemek için kullanılan, koruyucu kimyasal bir maddedir.

İçinde Phenoxyethanol Olan Bir Ürün Kullanmamanız İçin 4 Neden!

Kozmetik ürünler veya temizlik malzemeleri dediğimizde aklımıza gelen ilk şey paraben oluyor. Peki ya bu ürünlerin içinde bulunan diğer kimyasal maddeler çok mu masum?

Son zamanlarda, kişilerde parabene karşı bilinç geliştikçe, firmalar artık paraben bulunmayan ürünler piyasaya sürmeye başladı. Ancak o ürünlerde de en az paraben kadar güçlü ve zararlı başka kimyasallar bulunuyor. Örneğin; Phenoxyethanol

Phenoxyethanol, tıpkı paraben gibi ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve mikrop oluşumunu önlemek için kullanılan, koruyucu kimyasal bir maddedir. Ancak insan sağlığına zararı, en az paraben kadar korkutucu boyuttadır. Bu nedenle hazırladığımız makalede, sizlerin de bilgilenmesi amacıyla Phenoxyethanol zararlarından bahsettik.

Parabenin zararları ile ilgili hazırladığımız makaleye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • Ecocert Sertifikası Bulunmuyor

Ecocert; organik olan kozmetikler ile olmayan ürünleri ayırmak için kurulan ve bünyesinde yüzlerce bilim insanı çalıştıran bir kuruluştur. Ecocert sertifikası alan ürünler, kullanıcıya ürünün organik olduğunu, üretilirken en kaliteli ve ekolojik maddeler kullanıldığını garanti eder. İçinde Phenoxyethanol maddesi bulunan hiçbir ürüne ise Ecocert Sertifikası verilmemektedir. Buradan da anlaşılacağı gibi, satın alacağımız ürünlerin etiketinde Phenoxyethanol maddesi bulunuyor ise o ürünün organik olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu anlamda alternatiflere yönelmek çok daha sağlıklı olacaktır.

  • Sentetik Bir Kimyasal

Phenoxyethanol de tıpkı paraben gibi sentetiktir. Yani, laboratuvar ortamında üretilir, organik değildir. Paraben’den sonra en sık kullanılan kimyasal koruyucudur. Hatta ‘paraben içermez’ ibaresi bulunan pek çok üründe, Phenoxyethanol maddesi bulunmaktadır. Oysa ki her iki maddenin de insan sağlığına zararı açısından bir fark bulunmuyor. Her iki madde de özellikle deride hassasiyet yaratıp, alerji ve çeşitli deri hastalıklarına neden olabiliyor.

  • Deride Hassasiyet Yaratabiliyor

Phenoxyethanol’e maruz kalmak, özellikle hassas ciltli kişilerde egzama, kurdeşen ve tahriş gibi çeşitli deri rahatsızlıkları ile ilişkilendirilmektedir. Söz konusu bebekler olduğunda ve henüz gelişmeye devam eden cilt dokuları düşünüldüğünde, annelerin alışveriş yaparken çok daha hassas olması ve organik bebek ürünlerine yönelmesi gerekiyor. Sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek adına, başta paraben ve Phenoxyethanol olmak üzere bebekler için zararlı kimyasallar içeren ürünlerden kaçınılması büyük önem taşıyor.

Minoris Organik Köpük Şampuan’ı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Phenoxyethanol Zararları

  • Bebeklerde Merkezi Sinir Sistemine Baskı Yaptığı Kayıtlara Geçti

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, 2008 yılında içinde Phenoxyethanol bulunan bir bebek kremi ile ilgili tüketicilere uyarıda bulundu. Uyarıda, bu maddenin merkezi sinir sistemini baskılayarak emzirilen bebeklerde ishal ve kusmaya neden olabildiği vurgulandı. Baskıya uğramış sinir sisteminin diğer yan etkilerinin ise uyanmada zorlanma, cilt renginin değişmesi ve iştahsızlık olabileceği belirtildi. Buradan da anlaşılacağı gibi, tüm ebeveynlerin etiket okumayı alışkanlık haline getirmesi, günümüz şartlarında artık bir zorunluluk haline geldi.

Phenoxyethanol Bulunan Ürünler

Phenoxyethanol maddesinin zararlarından bahsetmişken, aklınıza ‘Phenoxyethanol neyde bulunur’ sorusu gelmiş olabilir. Phenoxyethanol, en çok şampuan, krem, ıslak mendil ve renkli kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Böcek kovucu solüsyonlarda da kullanması, endişeleri farklı bir boyuta taşıyor.