Her Annenin Çantasında Olması Gereken 3 Hijyen Ürünü

Yenidoğan bebeğin bakımında bazı hijyen ürünlerinin mutlaka el altında olması gerekir. Bu nedenle yeni doğum yapmış anneler, bebeklerinin bakımında hijyene dikkat edebilmek için mutlaka yanlarında 3 hijyen ürünü bulundurmalıdır. Her annenin çantasında bulunması gereken ürünler arasında bebek bakımında çok önemli olan bazı ürünler de vardır. Bebeğin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda büyüyebilmesi için annelere düşen görevler oldukça fazladır. Bu sorumluluğun bilincinde olan anneler için bebek hijyen ürünleri büyük önem taşır. Annelerin mutlaka çantasında bulundurması gereken bebek bakım ürünleri ile her ortamda hijyenik ve sağlıklı sonuçlara ulaşılabilir. Öte yandan bu ürünlerin doğal içeriğe sahip olması ve hijyen sağlarken bebeğin hassas cildine arar vermemesi de son derece önemli bir detaydır. Bu yazımızda her annenin çantasında olması gereken 3 hijyen ürünü ve detayları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

blank

Annelerin Çantasında Bulunması Gereken Hijyen Ürünleri

Anneler bebek bakımında üzerine düşen görevi yerine getirirken doğal ve kimyasal olmayan içeriğe sahip hijyen ürünlerini tercih etmelidir. Yenidoğan bebeğin hassas cildini tahriş etmeyecek ve ona zarar vermeyecek hijyen ürünleri ile günün her anında tertemiz bir görüntü elde edilebilir. Acil durumlarda bebeğin altını değiştirmek ve hijyen kalitesini yükseltmek için her annenin çantasında bulunması gereken bazı bebek bakım ürünleri vardır. Günümüzde hareketli bir yaşam süren anneler, gittikleri her yerde bebek bakımını sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmek için çantalarında bazı ürünlere ihtiyaç duyalar. İşte bu sebeple yenidoğan bebek bakımında her annenin çantasında bulunması gereken 3 hijyen ürünü şunlardır:

  • Bebek tenine uyumlu ve doğal maddelerden üretilen bebek ıslak mendili
  • Tahrişi ve kızarıklığı önleyen bebek pişik kremi
  • Göbek oyuntulu ve ideal boyutta bebek bezi

Bu tür bebek bakım ve hijyen ürünlerine sahip olan anneler, günlük yaşamın koşturmacası sırasında nerede olurlarsa olsunlar en kaliteli sonuçlara ulaşabilirler. Bebek bakımını aksatmadan ve bebeğin sağlığını bozmadan yapmak isteyen anneler için bu tür hijyen ürünlerinin kalitesi son derece önemlidir. Anneler bu 3 hijyen ürününü çantalarında bulundurduğu sürece herhangi bir sorunla karşılaşmadan bebek bakımını en ideal şekilde yerine getirebilirler.

Bebek Islak Mendili

Islak mendiller günlük yaşamda hijyene ulaşmanın en pratik ve kolay yollarından biridir. El altında tutulan ıslak mendil ile her ortamda ellerin veya vücudun herhangi bir yüzeyinin temizlenmesi mümkündür. Günlük yaşamda sık sık kullanmaya başladığımız ıslak mendiller, içerdiği kimyasal maddeler sebebiyle bebekler için zararlı olabilir. Yetişkinlerin dış koşullara karşı dayanıklı hale gelen derilerine nazaran yenidoğan bebeklerin cildi çok hassastır. Bu nedenle kimyasal madde içermeyen ıslak mendil kullanımı son derece önemlidir. Bu ihtiyaçtan dolayı piyasaya sürülen bebek ıslak mendili, annelerin her türlü ortamda çantalarında bulundurması gereken hijyen ürünlerinin başında gelir.

blank

Bebek Islak Mendili Özellikleri Nelerdir?

Bebekler için özel olarak üretilen ıslak mendillerin içeriğinde doğal maddeler bulunduğu için bebeğin cildinde tahriş veya kızarıklık yapmaz. Bu tür bebek ıslak mendili markaları arasında her annenin kendi bütçesine uygun olarak tercih edebileceği bebek bakım ve hijyen ürünleri mevcuttur. Kalitesine göre bebek ıslak mendillerinin içeriği değişiklik gösterse de genellikle ortalama bir bebek ıslak mendilinin özellikleri şu şekildedir:

  • İçeriğinde bebeğin hassas cildini olumsuz etkileyen paraben ve alkol bulunmaz.
  • Parfümlü olmadığı için bebeğin tenine ve dokusuna zarar vermez.
  • Boya, SLS ve Sles gibi zararlı kimyasallar bulunmaz.
  • Yenidoğan bebeklerin el, cilt, yüz ve vücut temizliği için idealdir.
  • Bebeklerde komple temizlikte kullanılabildiği için son derece avantajlıdır.

Bebekler için özel üretilen ıslak mendil arayan anneler, dünyaca ünlü markaların çıkardığı hijyen ve bakım ürünlerini tercih edebilirler. Bebek bakımında kullanılması gereken en önemli hijyen ürünlerinin başında doğal içerikli ıslak mendilleri gelir. Çünkü bu tür ıslak mendillerin faydası bir hayli fazladır.

Bebek Islak Mendili Neden Faydalı?

Bebek ıslak mendilinin kullanımı son derece basit olup aynı zamanda bebeğin hijyeninde komple bir bakım avantajı sağladığı için ideal bir bakım ürünüdür. Bebeğinin temizliğinin yanında bebeğin bulunduğu ortamda hijyen kurallarına uygun olması gerekir. Bebekli evin düzenli olarak havalandırılması, bebeğin bulunduğu odanın sıcaklığın ayarlanması bebeklerde aşırı terleme sorunun önüne geçilmesine neden olur. Ancak tüm bunlara rağmen terleyen bebeklerin cildini kısa sürede temizlemek ve nem dengesini sağlayarak pişik oluşumunu engellemek için bebek ıslak mendili son derece faydalı bir üründür. Bunun yanı sıra altını kirleten bebeğin temizliğinde doğal ıslak mendil kullanımı şarttır. Pişik ve tahriş oluşumunu engellemek için bebeğin el, yüz, vücut gibi her bölgesinde etkili olan en faydalı hijyen ürünü muhakkak yenidoğanlara özel tasarlanan hijyenik ıslak mendillerdir.

Bebek Pişik Kremi

Bebeklerde hijyenik problemler yaratan altını ıslatma durumuna çözüm bulmak için annelere büyük görevler düşmektedir. Bebeğin altını ıslatması durumunda bu bölgede hijyenik bir ortam oluşması için bebek pişik kremi kullanılmalıdır. Anneler çantalarında bulunduracakları bebek pişik kremleri ile gittikleri her yerde bebeğin altını ıslatması durumunda acil müdahale edebilirler. Çünkü altını ıslatan çocuğun bu şekilde uzun süre vakit geçirmesi, cildinde ciddi tahriş ve kızarıklıkların meydana gelmesine neden olacaktır. Ayrıca uzun süre altı değiştirilmeyen ve bakımı yapılmayan bebeklerde deride su toplamaya kadar ciddi problemler görülebilir. Bu tür sağlık sorunları ile karşılaşmamak ve bebeğin en kısa sürede hijyenik ve sağlıklı bir cilde sahip olmasını sağlamak için bebek pişik kremi kullanılmalıdır. Piyasada satılan en iyi bebek pişik kremi markaları da anneler için uygun fiyatlı ve çantada taşınabilen ürünler çıkarmaktadır. Çantada taşıması uygun boyutlarda bebek pişik kremi taşıyan anneler, acil durumlarda bebeklerine hijyenik bir şekilde müdahale etmenin avantajlarından hemen yararlanabilirler.

blank

Göbek Oyuntulu Bebek Bezi

Bebek bakımında ideal hijyeni sağlamak için en önemli ürünlerden biri de muhakkak bebek bezidir. Bebek bezi sayesinde bebeğin gittiği her ortamda altını ıslatması durumunda hijyenik bir şekilde değişim yapılabilir. Bu tür ani ve beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olmak için annelerin çantalarında mutlaka bebek bezi bulunmalıdır. Bebek bezi seçiminde de en önemli nokta yenidoğan bebeğe uyumlu boyutlarda ve standartta bebek bezlerinin tercih edilmesidir. Son yıllarda göbek oyuntulu bebek bezi satın alarak günlük yaşamda kullanan anneler pratik bir şekilde bebek bakımı yapabilirler.

Bebeğin altını temizlerken doğal ve sağlıklı ürünler kullanan anneler bebek bezi seçiminde de mutlaka doğal içeriğe sahip ürünler kullanmalıdır. Paraben ve sentetik lif içermeyen bebek bezleri, acil durumlarda en hijyenik koşullara ulaşmada etkili bir üründür. Bebeğin temizliğini yaparken gönül rahatlığı ile kullanabileceği hijyenik ürünler arayan anneler için bu tür yenidoğan bakım ürünleri tercih edilmelidir. Her bütçeye uygun olacak şekilde piyasaya sürülen bebek bakım ürünleri arasından siz de kendi bebeğinize ve bütçenize göre ideal olan ürünü tercih edebilirsiniz. Annelerin çantalarında mutlaka bulundurması gereken 3 bebek bakım ve hijyen ürünü bebek bezi, bebek ıslak mendili ve pişik kreminden oluşur.