Organik Bulaşık Makinesi Deterjanının Faydaları Neler?

Organik Bulaşık Makinesi Deterjanının Faydaları Neler? Bebek Bulaşıkları Nasıl Yıkanmalı?

Bebeğinizin Bulaşıklarını Doğru Yıkadığınıza Emin misiniz?

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için gebeliğiniz boyunca besin değeri yüksek, en sağlıklı yiyecekleri tükettiniz… Doğumdan sonra ise belli bir süre anne sütü ile beslediğiniz minik yavrunuzun artık ek gıdaya geçme vakti geldi!

Şimdi aklınızda “Hangi besinle başlamalıyız?” veya “Bebeğimin sindirim sistemini yormayacak gıdalar hangileri?” gibi cevap bekleyen onlarca soru olduğunu biliyoruz. Ancak siz bu sorularla boğuşurken, gözden kaçmaması gereken çok daha önemli bir detay var, bebek bulaşıkları

Söz konusu bebeklerin beslenmesi olduğunda, hijyen çok daha önemli bir hâl alıyor. Öyle ki, bebeğinizin biberonunda veya mama kabında kalan en ufak bir artık bile, binlerce bakterinin üremesine zemin hazırlıyor. Bakterilerin yayıldığı mama kabının bir sonraki kullanımı ise ne yazık ki bebeklere ishal, ateş veya kusma gibi ciddi reaksiyonlarla dönüyor. İşte burada, siz ebeveynlere büyük görev düşüyor. Bebek bakımı konusunda ne kadar hassas davranırsanız, bu size bebeğinizin sağlığı konusunda kazanç olarak geri dönecektir.

blank

Bebek Bulaşıkları Nasıl Yıkanır?

  1. aya kadar anne sütü ile beslediğiniz bebeğiniz, bu aylardan sonra protein, vitamin ve mineral ihtiyacını tek başına anne sütünden karşılayamaz. Bu nedenle 6. ay itibariyle ek gıdaya başlayabilirsiniz. Ek gıda maceranızda ise hayatınıza daha birçok bebek ürünü dahil olacak. Biberon, suluk, mama kabı, çatal ve daha niceleri… Peki, bebeğinizin sağlığı için tüm bunları nasıl yıkamanız gerektiğini biliyor musunuz?

Öncelikle belirtelim, bebeğinizin bulaşıklarını artık bırakma ihtimali olduğu için ortalama 1 yaşına gelene bulaşık makinesinde yıkamamanız gerekiyor. 1 yaşından sonra ise organik bulaşık deterjanı kullanarak makinede yıkamaya başlayabilirsiniz. Peki, bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar nasıl yıkamalısınız?

Bebeğinizin bulaşıklarını derinlemesine temizlemek için mutlaka bir fırça edinmelisiniz. Bu fırçayı sadece bebeğinizin bulaşıklarını yıkarken kullanırsanız, gerekli hijyeni sağlamış olursunuz. Önceden kaynattığınız su ile bulaşıkları ıslatıp, mama kalıntılarını fırça ile çıkartabilirsiniz. Bu aşamada yoğun kimyasal maddeler içeren bulaşık deterjanı kesinlikle kullanmamalısınız. Bebekler için üretilen parfümsüz, sülfat ve paraben içermeyen organik bulaşık deterjanı ile bulaşıklarınızı iyice steril hâle getirebilirsiniz. Ardından bolca sıcak su ile durulama yapıp, kağıt havlu üzerinde bulaşıklarınızı kurumaya bırakabilirsiniz.

blank

Neden Minoris Organik Bulaşık Makinesi Deterjanı Kullanmalıyım?

Minoris bulaşık deterjanı, bor ve organik bileşenlerin bir arada kullanıldığı, Türkiye’nin ilk ve tek ultimate konsantre bulaşık makinesi deterjanıdır. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde sizlerle buluşturduğumuz ürünümüz, nötr pH derecesi sayesinde bulaşıklarınızı çizmeden, hassas bir şekilde temizler. Ürün içeriği tamamen organiktir, parfüm gibi kimyasallar bulunmaz. Bu nedenle aileniz ve çocuklarınız için güvenle kullanabilirsiniz!