Bebeklerde Organik Şampuan Kullanımı Neden Önemlidir

Yeni bebek sahibi olmuş anneler için bebeklerinin sağlığı ve bakımı çok önemli bir konu. Bu bağlamda bebeklerin temizliği için uygun ve doğru şampuanları seçebilmek annelerin ve babaların en önemli görevlerinden biri. Bebek şampuanları, diğer kozmetik ve bakım ürünlerine kıyasla bebeklerin hassasiyetlerine göre özel olarak üretilmeli ve bebeklerin sağlığını tehdit edebilecek her türlü kimyasal maddeden arındırılmış olmalıdır.  Anne babaların seçmesi gereken organik şampuanlar konak oluşumunu engelleyen, göz yakmayan özel formülle üretilmiş ayrıca sabun ya da alkali kimyasalları içermeyen ürünler olmalıdır. Bebek şampuanı seçerken dikkat etmeniz gereken hususları da aşağıda sizler için derledik.

Organik bebek şampuanı seçerken en dikkat edilmesi gereken başlık şampuan formülünün göz yakmayan içerikten oluşmasıdır.  Bebeklerin suya ayrıca hassasiyeti olduğu için bitkisel içerik yerine kimyasal maddelere sahip şampuanları kullanmak bebeğiniz için son derece tehlikeli olacaktır. Ayrıca bebeklerini banyo sırasında korkutmayacak, yıkanmaya karşı oluşabilecek ön yargıyı engelleyecek bitkisel içerikleri tercih etmek de bir hayli önemlidir. Dolayısı ile göz yakmayan formüllü şampuanları tercih etmek bebeklerinin göz sağlığı için de önem taşıyan bir maddedir.

Yeni doğum yapmış annelerin organik şampuan seçimi ile ilgili dikkat etmesi gereken bir başka konu da konak engelleyici şampuanları tercih etmek. Doğum sonrası üçüncü aydan sonra ortaya çıkan konak oluşumu sebebi ile kafa derisinde pullanma ve dökülmeler olabilir. Her ne kadar bu durum bebeklerde sıkça karşılaşılan bir durum olsa da konak oluşumunu bir hayli rahatsız edici bir durum olduğunu belirtmeden geçemeyiz. İçeriğinde soyucu kimyasallar bulunmayan konak oluşumunu engelleyici organik şampuanlar seçerek bebeğinizin sağlıkla büyümesine katkıda bulunabilirsiniz.

Organik şampuan seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi içeriğinde SLS ve SLES gibi yıkayıcı kimyallar bulunan şampuanlardan uzak durmaktır.  Bu ürünlerde köpürtücü görevi gören kimyasallar, bebekler için son derece zararlı içeriklerdir. Tahriş edici ve aşındırıcı etkisi olan bu kimyasallar hassas olan bebek ciltlerinde son derece tehlikeli sonuçlar verebilir. Dolayısıyla organik şampuan seçimi SLS ve SLES içermeyen ürün kullanımı açısından da bir hayli faydalı olacaktır.  Bu sayede bebeğinizin derisinde ortaya çıkabilecek kızarıklık, isilik ve kaşıntı gibi cilt problemlerini de engelleyebilirsiniz.

blank

Bebeklerin ciltlerinde soruna yol açabilecek bir diğer içerik ise alerjen parfümler ve alkol içeren kimyasallardır. İçeriğinde yüksek oranda alkol bulunan şampuanları bilinçsiz bir şekilde kullanmak bebeklerin narin ciltlerini tahriş edebilir ve ciltlerinde kızarıkların oluşmasına neden olabilir. Dolayısı ile bebeğinizin cildine zarar vermemek adına içinde alkol ve parfüm bulunmayan içerikleri tercih etmenizi öneririz.

Organik bebek şampuanlarının en önemli özelliği; içeriklerinin tamamı doğal olan ve içlerinde asla yabancı madde içermeyecek şekilde üretilen ürünler olmasıdır. Bir bebeğin sağlıklı şekilde bakılabilmesi için organik bebek şampuanları tercih etmeniz çok önemlidir. Bebeklerin hassas cildinin neme de ihtiyacı olduğu için organik bebek şampuanları seçerek bebeklerinizin cildine gereken nemi de vermiş olacaksınız. Çünkü bu ürünlerin içinde cilt için besleyici içerikler bulunmakta ve organik şampuan kullanımı cilt koruma bariyerlerini güçlendirerek dışarıdan gelebilecek tehlikeli ultraviyole ışınlarını karşı bebeğinizi daha güçlü hale getirir.

blank

GLA olarak bilinen Gamma Linoleik Asit, besleyici bir Omega 6 yağıdır ve cilt için son derece yararlıdır. Seçeceğiniz organik bebek şampuanın içeriğinde GLA olursa bu, ciltteki pullanma ve kabuklanma problemlerinin de önüne geçebilir. Ayrıca bu içerik, cildin nem ihtiyacının da karşılanabilmesi açısından son derece önemli bir etken maddedir. Farklı cilt tiplerinde de gönül rahatlığı içinde kullanılabilen bu içerik, özellikle kuru bebek ciltlerinde çok işe yaramaktadır.  Gamma Linoleik Asit içeren organik bebek şampuanları farklı cilt tiplerinde de kullanılabilir ve bu cilt tiplerinde aşırı yağlanmayı ya da kurumanın önüne geçebilir.

Her şeyden sakındığınız, ona en ufak bir zarar gelmesin diye her detayı düşündüğünüz bebeğiniz için şampuan seçimi de yukarıda okuduğunuz tüm detaylar açısından çok önemli ve hassastır. Bu nedenle içeriğindeki kimyasallar bakımından fakir, besleyici, bakım yapıcı tüm özellikler tarafından da zengin bir organik şampuan kullanmanız çok önemlidir. Organik bebek şampuanları hakkında detaylı bilgi almak isteyenlere özel bağlantı bıraktık mutlaka inceleyebilir siniz.