Tahriş Olmuş Bebek Cildi Nasıl Onarılır?

Bebekler ve çocuklar cilt hassasiyeti açısından yetişkinlere göre çok daha hassastır. Tüm vücuttaki deri çok ince ve savunmasızdır. Bu nedenle en ufak bir sert rüzgara, fazla güneşe, sıcak suya reaksiyon gösterir. Döküntüler, kabarcıklar, pullanmalar görülebilir. Bu nedenle bebeklere dokunurken bile çok hassas davranmak gerekir.

Bebeğinizin ilk yıllarında sıkça karşılaşabileceğiniz bu tahrişler özellikle ilk aylarda çok sık karşınıza çıkabilir. Yeni doğan cildi hepsinden çok daha hassastır, bu nedenle zarar görmeye ve tepki vermeye oldukça müsaittir. Önemli olan tahrişe neden olan şeyleri tespit etmek ve bunun önlemini almaktır. Paniklemeden önce tahrişlerin nedenlerini araştırın ve çözüm yolu üretin. Zaman ilerledikçe, bebeğiniz büyüdükçe bu sorunun daha kolay çözüldüğünü göreceksiniz.

Bebeklerde tahriş birçok nedene bağlı olarak gelişebilir. Soğuklar, sert rüzgar ya da güneş, sürtünme, kullandığınız bebek bezi, kremler, şampuanlar gibi onlarca neden sayılabilir. Kıyafetler dahi kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.

Bebeklerde cilt tahrişini en çok tetikleyen maddelerin başında bebek bezleri ve kıyafetler geliyor.

Mağazalarda binlerce bebek kıyafeti olanca güzelliğiyle size bakarken alışveriş yapmamak çok zor. O çok tatlı tulum tam bebeğiniz için üretilmiş, o elbise tam da kızınız için dikilmiş gibi görünür. Minicik kıyafetlerin büyüsüne kapılıp alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktayı atlıyor olabilirsiniz. Kıyafetlerin nelerden üretildiği!

Bebekler ve çocuklarda kıyafet seçimi çok hassas bir konudur. Kullanılan kumaş, renklendirme için kullanılan boyalar hepsi bebek ve çocuğa zarar vermeyecek içeriklere sahip olmalıdır. Kumaşları %100 pamuk olması en temel kuraldır. Yumuşacık pamuk kumaşlar dışında seçeceğiniz tüm kumaşlar onun hassas cildi için sert gelebilir. Ayrıca terlediğinde pamuklu kumaş terini siz müdahale edene kadar emeceği için ıslak teni kumaşa sürtünerek ekstra tahriş olmayacaktır.

Kumaşlarda kullanılan boya da direkt olarak bebeğinizin tenine temas halinde olduğu için çok önemlidir. Bebek ve çocuk sektöründe giyim ürünleri olabildiğince organik ve doğal yollardan elde edilen materyallerle geliştirilmelidir. Kumaş konusunda ne kadar hassas olmamız gerekirse boya ve renklendiricilerde de o kadar hassas olmak şart. Bebeğin üstüne dökülebilecek herhangi bir sıvıda boyanın içindeki kimyasal çözünerek cilt tarafından emilebilir. Etrafı ağzıyla keşfetmeye başlayan bebeğiniz kumaşı emerken yine bu kimyasala maruz kalabilir.

Tüm bunların sonucunda ciltte kızarma, kaşıntı ve döküntü şeklinde tahrişler oluşabilir. Kumaşın tene sürtmesi, hava aldırmaması nedeniyle cilt döküntü yapabilir. İsilik olarak da bilinen bu tahriş türü bebeklerde en sık görülendir.

Sert güneş ya da rüzgar da bebeğiniz için tahriş nedeni olabilir. Güneş alerjisi kadar yoğun olmasa da uzun süre şiddetli güneş ışığına maruz kalan bebeğinizin cildinde kızarmaları hemen fark edeceksiniz. Hele de koruyucu kullanmadan bu ışınlara maruz kalan bebeklerde daha büyük alana yayılan kızarmalar, pütürcükler ya da döküntüler şeklinde tahriş meydana gelebilir.

blank

Tahriş olmuş bebek cildi nasıl onarılır?

Bebeklerde cilt tahrişinin nedenini tespit ettikten sonra onarmak, bakımını yapmak çok kolay! Doktorunuz önderliğinde alacağınız basit önlemlerle bunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Herkeste olduğu gibi bebeklerde de tahriş olmuş, zarar görmüş cilt yoğun bir bakım ister. E vitamini ve besleyici yağlarla zenginleştirilmiş onarıcı bakım kremleriyle güzel bir cilt bakımı bu sorunu çözebilir.

Pişik tipteki cilt tahrişlerini temiz cilde düzenli uygulayacağınız, organik içerikli, bebek cildiyle dost bir pişik kremiyle çözebilirsiniz. Bebeğinizin pişik olan bölgesini sadece su ve temiz bir pamuklu bezle güzelce silin, açık şekilde kurumaya bırakın. Temiz havayla birlikte üstüne herhangi bir şey örtmeden kuruyan cilt sakinleşecektir. İçeriği temiz olan bir organik pişik kremi ile güzelce kremleyip giydirin. Kısa süre sonra tahrişin azalıp yok olduğunu fark edeceksiniz.

Döküntü, kızarma, pullanma şeklinde döküntüler içinse cilt bariyeri oluşturacak, zengin içerikli bir nemlendirici krem yetecektir. Tahriş olan bölgeye gün içerisinde birkaç defa uygulayacağınız organik bebek bakım kremi zaman içerisinde hasar görmüş bölgeyi onaracak ve iyileştirecektir.

Tahriş olmuş bebek cildi onarmak için bakım çok önemlidir. Bebeklerde cilt bakımını düzenli yapmak, doğru ürünlerle yapmak bu sorunun en önemli adımıdır. Organik içerikli, kimyasallardan uzak bebek bakım kremleri tercih etmeyi unutmayın. Hassas cildini onarmaya çalışırken yanlış kremler nedeniyle ciltteki hasarlı bölgeyi daha çok zedeleyebilir ve daha çok zarar verebilirsiniz. Bu nedenle bebeğinizin cilt bakımında kullanacağınız ürünler de en az onun kadar masum içerikli olmalıdır.