Bebeğinizi Güneşten Korumanız İçin 4 Önemli Neden!

Bebeğinizi Güneşten Korumanız İçin 4 Önemli Neden!

Bebeğinizi Güneşten Korumanız İçin 4 Önemli Neden!

Doğumdan sonra hayatınızın merkezi, elbette minik yavrunuz olur… Annelik içgüdüsüyle hareket edip, onu koruyup kollayabilmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Özellikle narin cildi söz konusu olduğunda; kullandığımız her ürünü ince eleyip sık dokuruz.

Ancak kullandığımız ürünlerle birlikte, narin cildi için hassas olmamız gereken bir detay daha var, güneşin zararlı ışınları… Güneş, bebeğinizin gelişimi ve D vitamini alabilmesi için elbette gereklidir. Ancak yanlış saatlerde bebeğinize güneş banyosu yaptırmanız, beraberinde bir takım riskleri de getirir.

Biz de bu makalemizde; güneşin zararları ve güneşten korunma ile ilgili tüm bilmeniz gerekenleri sizler için derledik…

blank

Bebeğinizi Neden Güneşten Korumalısınız?

  • Güneş Alerjisi Riski Bebeklerde Daha Yüksek

Güneş, yaz aylarında yaydığı yaşam enerjisi ile mutluluk verici olsa da bebekler için önlem alınmadığı takdirde tehlikeli tabloların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle hassas ciltli bebekleri hedef alan güneş alerjisi, yaz aylarını hem bebek hem de ebeveynler için kâbusa çevirir. En önemli belirtisi ciltte kaşınma ve kabuklanma olan alerjiyi, kullanılan kozmetik ürünler de tetikleyebilir. Anne babaların bu belirtileri gördüğünde, izlenecek yol için mutlaka doktorlarına danışması gerekir.

  • Sıcak Hava ile Birlikte Gelen Halsizlik

Ebeveynler, çocuklarını soğuğa karşı koruma konusunda oldukça hassas olsa da aynı hassasiyeti, sıcak havalarda göstermeyebiliyor. Hâlbuki, sıcak havalar da bebeklerin sağlığı için çeşitli tehlikeler barındırıyor. Bunlardan biri de tıpta sıcak bitkinliği olarak tanımlanan halsizliktir. Sıcak bitkinliğini, güneş yanığından bir önceki aşama olarak düşünebiliriz. Yüksek sıcaklık sebebiyle vücuttaki sıvı kaybı ve terdeki tuz oranının azalması sonucu oluşur. Halsizlik nedeniyle bebekte iştahsızlık gibi çeşitli istenmeyen durumlara neden olabilir.

blank

  • Güneş Yanığına Dikkat!

Güneş yanığı; derinin güneş ışığına yoğun bir şekilde maruz kalması ile oluşur. Uzun süre güneşe maruz kaldığımızda, ultraviyole ışınları ciltte önce kızarıklık ve ağrı, daha sonra ise içi su dolu baloncuklara sebep olur. Biz yetişkinler için bu etki hemen görülmese de bebeklerin hassas cildini düşündüğümüzde, bu etkinin ortaya çıkması çok daha kısa sürebilir. Aynı zamanda, cilt kanserinin en önemli sebebinin çocukluk dönemindeki güneş yanıkları olduğunu unutmamak gerekir. Hayatı boyunca bir kere ileri derece su toplamış güneş yanığı olan bir çocuğun, ileride cilt kanseri olma ihtimalinin olmayanlara göre iki kat fazla olduğu bilinmelidir.

  • Deri Kanseri Riski

Deri kanserinin en önemli tetikleyicisi, aşırı derecede güneş ışığına maruz kalmaktır. Güneş ışığındaki ultraviyole dalgaları DNA hasarlarına yol açıp, deri hücrelerinde yapısal değişikliklere neden olur. Bunun sonucunda hasarlı hücrelerin büyümesi ve çoğalması, deri kanseri için uygun bir ortam hazırlar. Dolayısıyla, özellikle yaz aylarında bebekleri direkt güneş ışığına maruz bırakmamak ve bebek güneş kremi kullanmak, riskleri bertaraf etmek açısından son derece önemlidir.

D Vitamini İçin Doğru Saatleri Seçin

D vitamini, bebeklerin kemik gelişimi ve raşitizm gibi hastalıkların önlenmesi konusunda hayati öneme sahiptir. Ancak besinlerde ve hatta anne sütünde yeteri kadar D vitamini bulunmaz. Güneş ise D vitamini açısından oldukça güçlü bir kaynaktır. Doğru saatleri seçtiğimiz takdirde bebeklere güneş banyosu yaptırmak, onların sağlıklı gelişimi için elbette faydalıdır. Örneğin; bebekleri güneş ışığının dik geldiği 11.00 – 14.00 saatleri arasında güneşe maruz bırakmamak gerekir. Işığın kırıldığı zamanlarda ise bebeğinizle birlikte çıkacağınız yürüyüşler, hem size iyi gelecek hem de çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayacaktır.

blank

Bebeğinizi Güneşin Zararlı Etkilerinden Korumak İçin Öneriler

Bebekleri güneşin zararlı etkilerinden korumak için izlenebilecek ilk yol, direkt güneş ışığına maruz bırakmamaktır. Özellikle 6 aydan küçük bebeklerde alerji riskine karşı daha hassas davranmak gerekir. Bununla birlikte, dışarı çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce vücudunun açıkta kalan bölgelerine çocuk güneş kremi sürülmelidir. Bu aşamada, tercih edeceğiniz güneş kreminin özellikleri de önemli kazanıyor. Bebekler için özel olarak üretilen organik güneş kremi kullanmanız, seçtiğiniz ürünün alerji riskini de düşürür. Terlemek, sürülen güneş kreminin etkisini azaltacağından, gün içinde birkaç defa ürünü tazelemeye çalışın.

Bebekleri güneşten korumak için dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise giydirdiğiniz kıyafetlerdir. Yaz aylarında pamuklu ve açık renkli giysiler giydirmeniz,  bebeğiniz güneşin zararlı etkilerinden koruyacaktır. Geniş siperli şapkalar da güneşten korunmak için oldukça faydalıdır.

Çocuklar belli bir yaşa gelene kadar kendilerini koruyabilecek kabiliyete sahip değildir. Bu nedenle her şeyden önce ebeveynlerin bilinçli olması gerekir.

Organik bebek bakımı ürünlerimizi incelemek için tıklayın!