Bebekli Evde Alınması Gereken 8 Önlem Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebekli Evde Alınması Gereken 8 Önlem Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğiniz İçin Evde Almanız Gereken 8 Güvenlik Önlemi!

Nereye koyarsanız öylece duran bebeğiniz artık büyümeye başladı… Hareket kabiliyeti geliştikçe, çevresini keşfetme ve öğrenme isteği artacak… Tanımaya çalıştığı hemen hemen her nesneyi ağzına götürecek, evde tahmin bile edemeyeceğiniz yerlere girip çıkacak… Böylesine kıpır kıpır olacağı bir dönemde onu baskılamak yerine, etrafını keşfetmesine yardımcı olmanız, onun gelişimi açısından oldukça önemli. Elbette, onun için sırlarla ve maceralarla dolu olan evinizde ufak güvenlik önlemleri alarak…

Her bebeğin gelişim süreci farklı olsa da genel olarak 7. aydan sonra bebeklerin emekleme belirtilerinin başladığını söyleyebiliriz. Her annenin görmek isteyeceği bu büyüme atakları, aslında evde alınacak önlemler için harekete geçmeniz gerektiğinin habercisi…

İşte, bebeğinize uygun yeni ev düzenlemesi için bazı öneriler…

Elektrik Prizlerini Güvenli Hale Getirin

Elektrik prizleri hemen hemen her bebek için ilgi çekicidir. Üstelik prizlerin yere yakın olması, onu bebekler için daha da ulaşılabilir kıldığından, ebeveynlerin bu konuda oldukça dikkatli olması gerekir. Yapı marketlerde satılan priz kapaklarından temin ederek, elektrik prizlerini bebeğiniz için güvenli hâle getirebilirsiniz.

blank

Sivri Mobilyalara Dikkat!

Bebeğiniz emeklemeye veya adım atmaya başladığında, onun için evdeki en tehlikeli nesnelerden biri de sivri uçlu mobilyalar olacak. Masa, sehpa veya dolap gibi bebeğinizin çarpıp zarar görebileceği nesnelerin sivri uçlarına koruyucu takarak, tatsız kazaların önüne baştan geçebilirsiniz.

Yanıcı Aletleri Ortalıkta Bırakmayın

Kibrit veya çakmak gibi yanıcı maddeleri kesinlikle ortalık yerde bırakmayın. Bu tip materyaller, bebeğinizin bir yerlerini yakmasına neden olabileceği gibi evde yangın çıkmasına da sebebiyet verebilir. Kilitli dolaplarda veya bebeğinizin uzanamayacağı yüksek raflarda muhafaza etmeniz faydalı olacaktır.

 

Dolapları ve Çekmeceleri Sabitleme Vakti Geldi!

Bebeklerin sevdiği eşyalardan biri de şüphesiz ki dolaplar ve çekmecelerdir. Özellikle çekmecelerin içindeki eşyaları çıkartıp, çekmecenin içine girmek onlar için en keyifli aktivitelerden… Böylesi bir durumda şifonyerin devrilme riski de elbette yüksek… Bu durumda dolapları duvara sabitleyip, çekmecelere kilit takarak bebeğinizin evde daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.

Pencereler ve Kapılar da Riskli

Kapı ve pencereler de bebeğiniz için risk oluşturan nesnelerdir. Kapı ile oynamak isteyen bebeğiniz parmaklarını sıkıştırabilir veya açık pencereler onun ilgisini çekebilir. Bu nedenle bebeğiniz uyanıkken bulunduğu odanın kapısını kapalı tutmanız ya da pencerelere güvenlik kilidi takmanız, onun güvenliği için ufak ama hayati önlemlerdir.

Yutabileceği Minik Cisimleri Kaldırın

Bebekler, tanımak istediği nesneleri genellikle ağızlarına götürme eğilimindedir. Bir de diş çıkartma sürecindeyse, bu minik nesneler onun için mükemmel birer kaşıyıcıdır. Dolayısıyla boğulma ihtimaline karşı bozuk para, toplu iğne, boncuk veya benzeri cisimleri ortalık yerde bulundurmamaya dikkat etmelisiniz.

Deterjanların ve Kozmetiklerin Yerini Değiştirme Zamanı Geldi

Her gün mutfakta veya banyoda temizlik için kullandığımız onlarca ürün, bebeğiniz için çok riskli olabilir. Bu tip zehirlenebileceği kimyasalları kilitli dolaplarda veya ulaşamayacağı raflarda saklamanız, onun güvenliği için almanız gereken başlıca önlemlerden yalnızca biri…

blank

Merdiven Kilidini Unutmayın

İster tek basamaklı olsun ister çok basamaklı… Merdivenler, bebeklerin güvenliği için fazlasıyla tehlikelidir. Bu nedenle bebek koruyucu ürünler, çocuğunuz büyüyene kadar olmazsa olmazınız olacak. Örneğin merdivenler için koruyucu kapılar kullanmanız, olası kazaların önüne geçmek için size yardımcı olacaktır. Üstelik bu ürünler kolayca sökülüp takılabilir olduğundan evde, yazlıkta ve hatta misafirlikte dahi kullanabilirsiniz.