Çocuğunuz ile Sıkılmadan İzleyebileceğiniz En İyi 11 Çocuk Filmi

Çocuğunuz ile Sıkılmadan İzleyebileceğiniz En İyi 11 Çocuk Filmi

Çocuğunuzla Birlikte Sıkılmadan İzleyebileceğiniz En İyi 11 Film!

Film dünyasında çocuklara yönelik yapımlar hemen hemen her dönemde üretilmiştir. Bu tür filmler her ne kadar çocuk filmi kategorisinde değerlendirilse de aslında yetişkinler de önemli mesajlar veren bu yapımları büyük bir keyifle takip ediyor.

Biz de hazır havalar serinken, evde ailece izleyebileceğiniz en unutulmaz çocuk filmlerini sizler için derledik. İyi seyirler!

  • WALL-E (2008)

blank

İki robot arasındaki aşkı, olabilecek en samimi ve eğlenceli bir şekilde beyaz perdeye aktaran bu film, aynı zamanda çevresel sorunlar ve tüketim alışkanlıklarımız ile ilgili de ciddi bir eleştiri niteliği taşıyor.  Özellikle ilk yarısında fazla konuşma olmamasına rağmen çocukları büyülemeyi başarıyor.

Filmin konusuna bakacak olursak, WALL – E dünya üzerindeki son robottur. Asıl işi, geçmiş dönemlerden kalan atıkları toplamakken, EVE adında dişi bir robot ile tanışır ve bu ikili, dünyayı korumakla ilgili mesajlar veren heyecan dolu bir maceraya atılır.

  • Oyuncak Hikâyesi (1995)

blank

Devam filmleriyle de izleyen herkes için unutulmazlar arasına giren Oyuncak Hikâyesi, animasyon teknolojisi açısından büyük yenilikler sunmuştu. Çocuk filmleri arasında en güzel kurgulardan birine sahip olan bu yapım, çoğu yetişkinin de hala keyif alarak izlediği nadir filmler arasına girmeyi başardı.

Filmde hikâye, oyuncak koleksiyonu yapmayı seven Andy’nin etrafında gelişiyor. Ancak Andy’nin oyuncakları ile ilgili bilmediği bir şey var ki bu, Andy’nin yokluğunda oyuncaklarının canlandığıydı… Oldukça sürükleyici ve heyecanlı olan bu yapımı izlerken, ailece büyük keyif alacağınızdan şüphemiz yok!

  • Aslan Kral (1994)

blank

1994 yılında vizyona girdiğinde tüm dünyada fırtınalar kopartan bu animasyon film, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından hala beğenilerek izleniyor.

Genç Simba’nın yaşamını anlatan yapım, onun evden kaçışını ve tekrar eve dönüşünü konu ediyor. Bu film çocuklara, problemlerle karşılaştığımızda onlarla yüzleşmemiz ve doğru olduğuna inandığımız şeyler için asla pes etmemiz gerektiğini en başarılı şekilde öğretiyor.

  • Karlar Ülkesi (2014 – 2019)

blank

İlk olarak 2014 yılında beyaz perdede gördüğümüz Karlar Ülkesi, çok sevilmiş olacak ki geçtiğimiz sene de ikinci filmiyle seyircisinin karşısına çıktı. Özellikle şarkılarıyla büyüleyen film, çocukların gözdesi olmayı başarmış sayılı yapımlardan biri.

Anna ve Elsa isimli, birbirlerinin zıttı iki kardeşin etrafında gelişen olayları konu edinen film, çocuklara sevginin, ailenin ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.

  • Güzel ve Çirkin (1992)

blank

1992 yapımı olan bu Disney filmi, güzel çizimler ve müzikler ile bezenerek her yaştan insanın beğenisi kazanmış bir yapım. Çocuklara farklılıkların kötü olmadığını ve hoşgörülü ile karşılanması gerektiğini en eğlenceli şekilde anlatıyor. İç güzelliğin önemini vurgulayan senaryo, 2017 yılında Emma Watson’ın başrolünde olduğu hikâye ile yeniden beyaz perdeye uyarlanmıştı.

  • Coco (2017)

blank

2017 yılında hem ‘En İyi Animasyon Filmi’ hem de ‘En İyi Şarkı’ dallarında tam iki adet Oscar ödülü kazanan Coco, duygusal hikâyesiyle dikkat çekiyor. 12 yaşındaki Miguel’in müzik tutkusunu konu edinen film, her yaştan izleyicinin beğenisi kazanmış müthiş bir aile hikâyesini seyircisiyle buluşturuyor.

  • Kayıp Balık Nemo (2003)

blank

2003 yapımı olan Kayıp Balık Nemo, bizi çocukların sevgilisi haline gelen palyaço balığının dünyasına götürüyor. Bekâr bir babanın çocuğunu canlandıran Nemo, üzerine çok düşen babasının tavrından bunalıyor ve kendisini bir maceranın içinde buluveriyor.

Bu film çocuklara, ebeveynlerin onlar için neden kaygılandığını ve çocukların kendilerini nasıl koruması gerektiğini çok güzel bir şekilde öğretiyor.

  • Pinokyo (1940)

blank

Aynı ismi taşıyan kitaptan uyarlanan Pinokyo’nun ilk animasyon filmi 1940 yılında gösterime girdi. Animasyonda yalan söyledikçe burnu uzayan, asi, yaramaz ama bir o kadar da gerçek bir çocuk olabilmenin hayaliyle yanıp tutuşan Pinokyo’nun yaşadıklarını izliyoruz. Çocuklara, yetişkinlerin sözlerinin dinlenmesi gerektiği mesajı veren Pinokyo, aynı zamanda yalan söylemenin çok yanlış bir davranış olduğunu çocuklara aşılamaya çalışıyor.

  • Neşeli Ayaklar (2007)

blank

Çocuklar için hazırlanan animasyon filmlerden bir diğeri de 2007 yılında gösterime giren Neşeli Ayaklar… Farklılıkların aslında birini ne kadar özel kıldığını anlatan filmde, kötü sesi yüzünden şarkı söyleyemeyen ve bu nedenle hayatının aşkına kavuşamayacağını düşünen ancak harika tap dansı yapan penguen Mumble’nin hikâyesi anlatılıyor.

  • İnanılmaz Aile (2004)

blank

Artık emekli olmaya karar veren süper kahraman Bob’un, 15 yıl aradan sonra sürpriz bir şekilde ailesiyle birlikte kendisini özel bir görevde bulmasını anlatan animasyon filmde heyecan ve aksiyon hiç dinmiyor! Filmde aile olmanın ve birlikteliğin önemi, çok başarılı bir şekilde çocuklara aktarılıyor.

  • Küçük Prens (2015)

blank

Her çocuğun izlemesi gereken filmlerin başında yer alan Küçük Prens, çocuklara güven ve dostluk gibi çok kavramlar üzerinden mesaj veriyor. Küçük büyük herkesin severek izlediği filmde hayal kurmanın önemini de burgu yapılıyor. Ailece keyif alarak izleyeceğinize eminiz!