Koç Burcu Bebeği

Yenidoğan bebeklerin astroloji ile durumlarını merak eden anneler de bu konulara merakla yaklaşmaktadır. Özellikle koç burcu bebeği, mars tarafından yönetildiği için iletişim konusunda anne ve babaların hassas davranması gereken burçlardan biridir. Ancak bu noktada anne ve babaların endişe yapmalarına gerek yoktur. Çünkü diğer burçlara göre daha tutku dolu ve yüksek yaratıcı özelliklere sahip olan koç burçlarında sağlıklı iletişim kurulması sanıldığı kadar zor değildir.

Çocukluk ve bebeklik yıllarında koç burcu bebeklerin sahip oldukları bu yaratıcı enerjiyi en verimli bir şekilde kullanabilmeleri için anne ve babalarından destek alma ihtiyacı söz konusudur. 21 Mart ile 19 Nisan tarihleri arasında doğan tüm bebekler koç burcuna mensuptur. Koç burcu bebeklerin sahip olduğu karakteristik ve genel özellikler dışında onlarla iletişim kurmada önemli püf noktalarına dair detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

blank

Koç Burcu Bebeği Genel Özellikleri

Anne ve babaların bebeklerinin güçlü ve zayıf özelliklerini bilmesinde fayda vardır. Bu sayfada yer alan tüm bilgileri en iyi şekilde özümseyebilmek için annelerin temel düzeyde astroloji bilgisine sahip olması yeterlidir. Koç burcu bebeği hem ateş hem de öncü burç olması sebebiyle oldukça aktif ve kendi kendine yetebilen bir kişiliğe sahiptir. Yaratıcı enerjisi yüksek olarak dünyaya gelen bu bebekler, istediği oyuncağı veya yemeği elde etmek için diğer bebeklere kıyasla çok daha enerjik ve aktif hareket edebilirler. Bunun yanı sıra koç burcu bebeklerin genel özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Talepkar davranışlara sahiptir.
  • İsteklerini elde etmek için kullandıkları yöntemler doğum haritalarındaki diğer burçlara kıyasla değişiktir.
  • Koç bebeği taleplerini fiziksel tepki göstererek iletebilir.
  • Astrolojinin ilk burcu olan koç, saf ve temiz haliyle sevimli bebekleri ortaya çıkarır.
  • Pek çok kişi bebeğin tatlılığı hakkında yorum yapmadan duramaz.
  • Üzerinde büyük bir ilgi oluşan koç burcu bebeği, bu ilgiyi avantaja çevirmek için isteklerini hızlı bir şekilde peş peşe sıralar.
  • Kendi tatlılığını araç olarak kullanmayı bilir ve sever.
  • Evde dikkatleri üzerine çekerek herkesin kendisiyle ilgilenmesinden hoşlanır.
  • Eğer koç bebeklerinin bu ilgi ihtiyacı kontrolden çıkacak gibi bir seviyeye ulaşırsa bu durumda oyun için özel bir zaman dilimi belirlemeniz gerekebilir.

Görüldüğü üzere koç burcu bebeğin özellikleri oldukça fazladır. Genellikle ilgi çekmek ve beğenilmek üzerine gelişen bu özelliklerin kötüye kullanılmaması yani bebeğin kötü alışkanlıklar edinmemesi için dikkatli davranılmalıdır.

Koç Burcu Bebeğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Koç burcu bebekler ile daha sağlıklı bir iletişim kurabilmek ve onların dünyasını en iyi şekilde anlayabilmek için bazı hususlara dikkat etmekte fayda vardır. Örneğin koç burcu bebeğiniz, ilgiyi üzerine toplamayı sevdiği için bunu gerçekleştirmek adına fiziksel hareketlere başladığında ani tepkiler vermekten kaçınmanız gerekir. Ayrıca gün içinde bebeğiniz için oyun zamanı belirlemeniz daha faydalı olacaktır. Belirlediğiniz saatler arasında yemek ve temizlik gibi konularda ona da ilgi göstermeniz faydalı olacaktır.

Koç burcu bebeklerde sabırsızlık en çok karşılaşılan ve en sık rastlanan davranış problemlerinin başında gelir. Öncü ve ateş burcu olan koç sebebi ile bebekte de tezcanlılık öne çıkar. Ayrıca koç burcu bebeklerin bir işe başlayıp yarıda bırakması ve daha sonra kendine daha heyecanlı gelen işlere yönelmesi mümkündür. Koç burcu bebeği hayatı deneyim kazanarak öğrenir yani hatalarından ders çıkarma konusunda oldukça yeteneklidir. Ancak yaptığı yanlışları görmeye ve onlarla cesaretli bir şekilde yüzleşmeye gayret etmediği durumlarda ailesinden destek alması çok önemlidir. Bu yüzden koç burcu bebeğiniz her tökezlediği ve sorun yaşadığı durumda hemen ona destek sunmanız faydalı olacaktır.

blank

Koç Burcu Bebeğiyle Sağlıklı İletişim Kurma Yöntemleri

Sağlıklı anne ve çocuk ilişkisi için bağlanma teorisine göz atılmasında fayda vardır. Uzmanların ortaya attıkları bu teoriye göre annesiyle ya da babasıyla güvenli bir bağ kuran çocuk, yetişkin hayatında özgüveni yüksek, üretken ve sağlıklı ilişkiler kurabilen bir birey haline gelir. Koç burcu bebeği ile sağlıklı iletişim kurmak için şu tüyolara önem vermeniz faydalıdır:

  • Bebekle iletişimde onu anladığını gösteren hal ve hareketler yapmak
  • Bebekle iletişim kurmaya elverişli olmak
  • Bebeğin verdiği tüm tepkilere sağlıklı cevaplar vermek
  • Bebek ağladığında veya güldüğünde onun yakınında olup ona gerekli dikkati vermek
  • Bebeğin ihtiyaçlarını yakından takip etmek

Koç Burcu Bebeklerin Bakımında Tavsiyeler

Koç burcu bebekler yeni şeyleri keşfetmeye ve onlarla ilgilenmeye çok meraklıdır. Ancak koç burcu bebeklerin bir şeyleri incelerken öncelikle kafalarını kullanarak işe giriştikleri unutulmamalıdır. Çünkü bu bebekler ellerden önce kafalarını kullanırlar. Dolayısıyla bebeklerde çoğunlukla büst bölgesinde yara izlerini görmek mümkündür. Mutlaka kafalarını bir yerlere soktukları ya da sıkıştırdıkları için bu şekilde kazalarla karşılaşılabilir. O yüzden ilginizin kaybolduğu anlarda kafa yememek için koç burcu bakımında onunla yakından ilgilenmeye özen gösterebilirsiniz.

Koç Burcu Bebeğin Hoşlanacağı Aktiviteler

Koç burcu bebeğinizin hoşlanacağı davranışları benimseyerek daha kaliteli ve sağlıklı bir gelişim evresinden geçebilirsiniz. Koç burcu bir çocuğunuz ya da bebeğiniz varsa evde her zaman aksiyon ve hareketlilik belirmesi gayet normaldir. Bu yüzden bebeğinizle ilgilenip bir yandan da onun enerjisini aktif yönlere kanalize edebilmek için şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

  • Bebeğinizin ateş topu gibi hareketli yönünü deşarj edebilmek için doğal ve özgür davranabileceği oyunları seçmelisiniz.
  • Erken yaşlarda hareketli sporlara yönlendirebilir ve bireysel sporlarda başarılı bir şekilde yükselmesini şimdiden teşvik edebilirsiniz.
  • Bebeğin en sevdiği oyuncaklarıyla vakit geçirirken onun yanında olarak oyun arkadaşı haline gelebilirsiniz.

blank

Koç Burcu Bebeğin Karakteri

Koç burcu bebeklerin de diğer burçlarda olan bebekler gibi bazı karakteristik özellikleri bulunur. Öncelikle koç burcu bebeklerin sabırsız yapıya sahip olduğu unutulmamalıdır. bu yüzden sizden istediklerini hemen karşılamanızı bekleyecektir. Bunun içi gerekirse yaygara çıkarıp ortalığı birbirine katabilir. Koç burcu bebeğin karakteristik özelliklerinin önünde ilginin onda olmasını sağlamak için her şeyi yapabilir. Koç burcuna has özellikler denilince karakteristik olarak şu durumlara dikkat edilmelidir:

  • Koç burcu bebekler neşeli, coşkulu ve tezcanlıdır. Bu yüzden aklına geleni hemen yapmak isteyen koç burcu bebeklere karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Aceleci tavırları sebebiyle pek çok işinde hata yapabilirler veya düşüp kendilerini yaralayabilirler.
  • Bazen başladıkları işlere hevesle devam etmekte zorluk çekebilirler.
  • Koç burcu bebekler bir işi yaparken canı sıkıldığında onu hemen bırakıp başka bir işle meşgul olmaya başlayabilir.
  • Eğer koç burcu bebeği kendini kısıtladığınızı hissederse çok çabuk sinirlenebilir.
  • Koç burcu bebeklerde engelleme veya inatlaşma yapıldığında küsmeler sık görülse de kısa süre sonra sizi affeder.

Görüldüğü üzere koç burcu bebeklerin yaşamına dair anne ve babaların öğrenmesi gereken pek çok önemli bilgi bulunmaktadır. Siz de bu hususlara dikkat ederek bebeğinizin davranışlarının arkasındaki sebep ve talepleri daha net görebilirsiniz. Koç burcu bebeği hakkında bilmeniz gereken tüm detaylı bilgileri ihtiyacınız olan her zaman bu sayfadan takip edebilirsiniz.