Karantinada Keyifli Zaman Geçirmenizi Sağlayacak 5 Oyun Önerisi

Karantinada Keyifli Zaman Geçirmenizi Sağlayacak 5 Oyun Önerisi

Şu an içinde bulunduğumuz sıra dışı pandemi döneminin hayatımıza getirdiği yeni yaşam ve çalışma düzenine bizler yetişkin halimizle bile adapte olmakta zorluk yaşarken,  çocuklarımızın evden dışarı çıkamadan okula gidip arkadaşları ile sosyalleşemeden enerjilerini harcayamadan bizimle birlikte oturmaya bir anda uyum sağlamasının ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz diye düşünüyoruz.

Anne babaları her gün işe giden çocuklar bir anda ebeveynlerinin evden çalıştığına şahit oluyorlar, okula gidemedikleri için bilgisayar ya da televizyonlar aracılığı ile uzaktan eğitim alıyorlar ve konu ders çalışmak olunca da elbette odaklanma süreleri de uzun süre ekranı takip etmeye yetmiyor. Arkadaş sevdikleri aile bireyleri ve arkadaşları ile bir arada vakit geçiremiyorlar. Dolayısı ile bu durum hem çocukların hem de ebeveynlerin kurulu düzenini bir hayli bozuyor. Bunun yanı sıra pandemi sebebi ile herkesin sevdikleri adına kaygı duyduğu bir düzen içinde sürekli stressiz hissetmek de zor.

İş haricinde sanal ortamlardan çıkıp elektronik aletlerinizi bırakarak gerçek hayata dönebilirsiniz. Her akşam yemeğini tüm aile bir arada yiyebilir ve sohbet edebilirsiniz. Bu şekilde hem çocuklarınızla bir güven ortamı oluşturabilir hem de siz de günün stresinden uzaklaşabilirsiniz. Karantinada sıkıntıdan sürekli bir şey yiyip içmek istediğimiz için çocuklarınızla birlikte sağlıkla malzemeler ile yemekler yapabilir, atıştırmak için hazırlayacağınız kek ve kurabiyeleri çocuklarınız ile birlikte hazırlayarak güzel vakit geçirebilirsiniz.

Bu dönem içinde çocuklarınıza çeşitli görev ve sorumluluklar vererek onların da bazı davranışları kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin masayı çocuklarınız kurabilir ve kaldırabilir, odasını toplayabilir, sizler yemek yaparken ufak görevlerle size destek olabilir, çamaşır asmanıza yardımcı olabilir ya da çiçekleri sulayabilirler. Bu tarz minik görevlerden sonra size destek oldukları için onlara teşekkür edip sarılarak ta güzel bir güven ortamı oluşturabilirsiniz.

Gelelim bu zorlu karantina döneminde çocuklarınız ile oynayabileceğiniz oyun önerisine.

İlk önerimiz Ev Yarışı olacak. Genellikle oyuncak mağazalarından alınan pahalı yarış setleri çocukların çok ilgisini çekiyor ancak parçaları hemen kaybolabiliyor ya da aşınıyor. Hâlbuki bu tarz oyunları evinizde bulunan malzemeler ile çok daha ucuza yapabilirsiniz. Renkli banları çocuğunuz ile birlikte bir zeminin üzerine yol şeklinde yapıştırın. İsterseniz farklı kullanılmayan eşyalar ve farklı oyuncaklar ile bu yolların üzerine engeller yapabilirsiniz. Daha sonra çocuğunuza oyuncak arabalarını verebilir ve birlikte hazırladığınız bu pistte hayal gücünü kullanarak keyifli şekilde zaman geçirmesine tanık olabilirsiniz. Bu tarz oyunlar çocuğunuzun hayal gücünü geliştirdiği gibi problem çözme becerisini de arttırır.

blank

Bir başka önerimiz ise plastik tabaklar, balon ve çubuklar ile oynayabileceğiniz bir nevi tenis oyunu. Bunun için iki adet plastik tabak, iki adet dondurma çubuğu benzeri tahta çubuk ve bir tane balona ihtiyacınız var.  Tahta çubukları tabaklara tenis raketi gibi yapıştırın. Balonu da top olarak çocuklarınızın arasına atın, tek kural balonun yere düşmemesini sağlamak. Bu oyunu sizler de çocuklarınız ile birlikte oynayabilirsiniz.

Kartonlardan evler inşa etmek ve bunları renklendirmek te uzun süre boyunca çocuklarınıza keyifli vakit geçirtecek bir oyun önerisi. Bu noktada makas gibi kesici ya da delici aletleri sizin kullanmanızı ya da çocuğunuz kullanırken onun yanında olmanızı tavsiye ediyoruz. Çocuğunuz şekil verilmiş kartonları birleştirerek ev yapabilir ve kartonları boyayarak rengârenk evler oluşturabilir.

Karton kullanarak çocuklarınız ile oynayabileceğiniz bir başka oyun ise karton bardak piramidi. Bardakların ağzı aşağıya bakacak şekilde üst üste dizin ve her katta bu alanı biraz daha daraltın. Çocuklarınız zamanla piramidi yaparken ustalaşacak ve daha yüksek piramitler yapacaktır.

Saklambaç ise yine hiç modası geçmeyen ve çocuğunuza keyifli vakit geçirtecek bir başka oyun önerimiz. Hem keşfetme gücünü geliştirecek hem de kısa sürede sıkılmadan eğlenmesini sağlayacaktır.