Anne Adayları İçin Bebek Bakım İhtiyaç Listesi

Anneler hamile olduklarını öğrendikleri ilk andan itibaren tatlı bir telaş içerisine girer. Bebekleri için alışveriş listeleri hazırlarlar, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürler. Kıyafetler nasıl olmalı, yatağı ne özellikte olmalı, renkleri neler olmalı… Akıllarında binlerce soru dolaşır.

Doğum yaklaşmadan bitirmek istedikleri hazırlıklar için uzun listeler erkenden oluşturulur. Hepsi için uzun süren araştırmalar yapılır. Her bir parça özenle seçilir. Bebek ihtiyaç listesinde yer alan kıyafetlerin tümünün sağlığa dost kumaşlar ve renklendiricilerle hazırlanmış olanlardan seçer, yatacağı yatağın minik bedenine en uygun olanını seçerler.

Doğum öncesi ve doğum sonrasında stressiz olarak süreci geçirmeniz için bu ihtiyaç listesini ne kadar erken hazırlar ve tamamlarsanız o kadar iyi olacaktır. Bebeğinizin hayata geldiği ilk andan itibaren ihtiyacı olabilecek tüm eşyalarının hazır olması sizi rahat ettirecektir.

Bebek ihtiyaç listelerinin temelini giyim ürünleri ve uyku ürünleri oluştursa da en önemli bir diğer liste de bebek bakım listesidir. Onun hassas tenine uygun bakım ürünleri bulmak gerekmektedir. Bebeğinizin ihtiyacı olan bakım ürünlerini listelerken az ama öz bir liste yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Teniyle temas edecek, vücuduna değecek ürünler saf ve temiz içerikli olmalıdır.

Bebek bakım ihtiyaç listesinde neler olmalıdır?

Bebek bakım ihtiyaç listesinin temelinde bebek şampuanı, bebek losyonu, bebek bakım kremi, bebek güneş kremi ve bebek pişik kremleri bulunur. Daha fazlasını kullanmak yeni doğmuş bebeğinizin hassas cildini yoracaktır. Bu nedenle alacağınız ürünler olabildiğince organik içerikli ve kimyasaldan uzak maddelerden bir araya gelmelidir.

Bebek bakım ürünlerinde alınan ilk ürün bebek şampuanlarıdır. Bebeğinizin gözünü yakmayacak, kuruluk yaratmayacak, saç derisinde hassasiyet ve konak oluşumuna sebep olmayacak bileşenlere sahip olması gerekir. Piyasada yüzlerce bebek şampuanı mevcut. Her markette, her bakım mağazasında çeşit çeşit şampuan bulmak mümkün. Ancak arkasındaki içerik listesine baktığınızda içinde onlarca kimyasal barındırdığını görebilirsiniz. SLS, paraben, çeşitli koruyucu kimyasal madde, parfüm, esans… Bunlar yeni doğan bir bebek için tehlike yaratabilecek maddelerdir. Bu tarz ürünler yerine içerisinde organik bileşenleri barındıran şampuanlar seçilmelidir. Doğadan gelen bitki özleri, onlardan gelen yağlar, hassas ciltlere zarar vermeyecektir. Aynı zamanda bu şampuanları hem saç hem de vücut için kullanabileceğinizi unutmamalısınız. Bu şampuanlar; her iki işlevi yerine getirirken hem bebeğinizin cildini yormayacak hem de aile bütçesini ekstra yormayacaktır.

Bebeğinizin her banyosu sonrasında kullanacağınız losyon ve kremi de onun kadar hassas bir ürün olacaktır. Bebekler; anne karnından gerçek dünyaya gelen bebekler atmosfere uyum sağlama sürecinde cilt kuruluğu yaşarlar. Tamamen sıvı ortamdan geldikleri için ciltleri hızlı kurur ve pullanma meydana gelir. Bunu önlemek için düzenli olarak nemlendirici losyon uygulamak gerekir. Bir süre düzenli olarak temizlik ve nemlendirme rutinini uyguladıktan sonra ciltlerinin sağlıklı, yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Bebeğinize tercih etmeniz gereken nemlendiriciler içerik bakımından en özenli seçilecek ürünlerin başında gelir. Vücudu emip deriye hapsolacağı için içeriği çok önemlidir. Zararlı kimyasallar ve ağır metaller içermemelidir. Paraben, sls, parfüm, organik olmayan yağlar yer almamalıdır. Bunun yerine nemlendirici, besleyici içeriği tamamen doğal yollardan elde edilmiş, katkı maddelerden korunmuş bir losyon kullanmalısınız.

blank

Bebeğinizi güneşten korurken dikkat etmeniz gerekenler

Bebeğiniz dünyaya gelip de iyice uyum sağladıktan sonra birlikte vakit geçirmek çok daha keyifli olacaktır. Aktiviteler ev içinden dışarıya taşınız, artık dışarda gezmenin, oynamanın vakti gelmiştir. Hele de sıcak ilkbahar ve yaz günleriyse temiz havanın tadına doyum olmaz. Ancak bu güzel saatler, eğer önlem alınmazsa, gün sonu kabusa dönebilir. Bebeğinizin teni size göre sert güneş ışınlarına daha savunmasızdır. Bunun için iyi bir bebek güneş kremine ihtiyacınız olacak. Organik, doğal, kimyasal barındırmayan bir güneş kremi ile bebeğinizin cildini korumanız gerekir. Eğer dışarda uzun saatler kalacaksanız; bunu birkaç kere tekrarlamayı ihmal etmeyin.

blank

Bebekler için en iyi pişik kremini nasıl bulurum?

Bebeğinizle birlikte büyürken belki de en sık yaşayacağınız cilt sorunu pişiktir. Tüm gün beze hapsolmuş ve az süre de olsa ıslaklığa maruz kalmış cilt sürtünmeyle birlikte kızarır. Bazı bebeklerin cildi diğerlerine göre çok daha hassastır ve pişik olmaya çok müsaittir. Bu bebeklerde yoğun pişik sorununa denk gelebilirsiniz. İyi bir pişik kremi, düzenli temizleme ve kuru tutma ile bu sorunu minimumda yaşamak da mümkün.

Yeni anne olacaklar için bebek bakım ihtiyaç listesini minimum ürün, maksimum verim ilkesi ile birlikte hazırlamak isterseniz yukarıda bahsi geçen ürünler yeterli olacaktır. Tüm ürünlerde dikkat etmeniz gereken temel noktalar içeriklerde kimyasal olmaması, doğal malzemeler kullanılması ve hepsinin sertifikalı olmasıdır.

Bebek bakım ihtiyaçlarında sizin önereceğiniz ek ürünler, bakım ürünleri varsa bizimle yorum kısmında paylaşabilirsiniz.