Antialerjik Çamaşır Deterjanının Faydaları Nelerdir?

Antialerjik Çamaşır Deterjanının Faydaları Nelerdir?

Antialerjik Çamaşır Deterjanının Faydaları Nelerdir?

Söz konusu bebek sağlığı olunca, her şeyin en iyisini, doğalını ve sağlıklısını seçmek gerekiyor. Aksi halde bağışıklığı henüz yeteri kadar gelişmemiş olan bebeklerde, alerji gibi reaksiyonlarla karşılaşılabiliyor. Hele ki deterjan gibi kimyasal ürünlerin kullanımında çok daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu ürünler, iyi durulansa dahi çamaşırda kalıntı yapabiliyor ve bunun sonucunda da birçok alerji tetiklenebiliyor. İşte bu nedenle, bebeklerin maruz kalacağı her üründe olduğu çamaşırlarını yıkarken de antialerjik ve organik deterjan kullanılması öneriliyor.

Bebeklerin Cilt Yapısı Hassastır…

Bebekler anne karnında gelişirken, ciltleriyle oldukça uyumlu olan amniyon sıvısı içinde yaşarlar. Doğduklarında ise bu koruma kalkanından faydalanamadıkları için derileri savunmasız kalır. Buna bir de gelişmemiş bağışıklık sistemleri ve çevresel etkilere henüz maruz kalmamış olmaları eklenince, ne kadar hassas yapılarının olduğunu tahmin etmek çok da zor değil…

blank

Böylesine hassas olan yapıları da elbette alerjilere davetiye çıkartıyor. Biz yetişkinlerin etkilenmeyeceği birçok çevresel faktör, bebeklerin derilerinde kabarıklık, kızarıklık ve tahrişe neden olabiliyor. Çünkü daha önce maruz kalmadıkları toz, deterjan, tüy ve daha birçok etkeni bağışıklık sistemleri tanımıyor ve düşman olarak algılıyor. Bunun sonucunda ise çeşitli reaksiyonlar görülebiliyor. Vücutları bu etkenlere alışmaya başlayan kadar ise bebeklere hassas ve özenli bir bakım uygulamak gerekiyor.

Antialerjik Ürünler ile Alerjilerin Önüne Geçin

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alerjik hastalıkların görülme sıklığı giderek artıyor. İstatistikler, günümüzde her 10 çocuktan birinin alerjik bir hastalığı olduğunu gösteriyor. Alerjik hastalıklarda tedavinin birinci adımını ise alerjiyi tetikleyecek faktörlerden uzak durmak oluşturuyor. Örneğin; bebekler ve çocuklar için uygun olmayan deterjanlar, başta hapşırık olmak üzere öksürük, burun akıntısı ve egzama gibi şikâyetlere neden olabiliyor. Bebekleri alerjilerden korumak için uygulanabilecek ilk ve en önemli tedbir ise antialerjik ürünler kullanmaktan geçiyor.  Çünkü antialerjik ürünler, alerjiye neden olabilen parfüm gibi faktörlerden arındırılmış, güvenli ürünlerdir. Dolayısıyla bu ürünler, zaten alerjiye meyilli olan bebeklerin alerjilerini daha fazla tetiklemezler.

Minoris Baby Organik Ürünleri incelemek için tıklayın!

blank

Normal deterjanlar, ne kadar durulanırsa durulansın çamaşırda kalıntı bırakabiliyor. Çamaşırda kalan ağır kimyasal maddeler ise hafif bir terlemeyle aktif hale gelebiliyor. Bu da cilt tahrişinden egzamaya kadar birçok deri hastalıklarına neden olabiliyor. Daha da önemlisi, aktif hale gelen kalıntıların deriyi geçerek kana karıştığına dair yapılan araştırmalar da mevcut… Bu da aslında organik, antialerjik ve kimyasal olmayan temizlik ürünlerinin neden tercih edilmesi gerektiğini özetliyor.

Kimyasal kalıntı bırakmamasının yanında, antialerjik çamaşır deterjanı kullanmanın bir diğer avantajı da parfüm ve boya gibi maddeler içermemesidir. Bilindiği gibi parfüm, her ne kadar güzel kokusuyla bizleri cezbetse de bebekler için oldukça alerjiktir. Burun akıntısı başta olmak üzere hapşırma ve öksürük gibi şikâyetleri tetikleyen önemli bir uyarandır.

Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanmalı?

Alerjilerden kaçınmanın ilk koşulunun, antialerjik ürünler kullanılması ve alerjenlerden uzak durulması olduğunu öğrendik… Bir sonraki adımı ise giysilerinin uygun koşullarda yıkanması oluşturuyor. Peki, bebek giysileri nasıl yıkanmalı? İşte, adım adım uygulanması gerekenler…

blank

Deterjan Seçimi: Bebeklerin cilt florası henüz gelişmemiştir. Üstelik keratin tabakası da tam anlamı ile oluşmamıştır. Haliyle bebekler kimyasallara ve mikroplara daha açık haldedirler. İşte tam da bu nedenle bebek deterjanı seçerken, organik temizlik ürünlerine yönelmek gerekiyor.

Yumuşatıcı Kullanımı: Yukarıda da değindiğimiz gibi yumuşatıcılar, bebekler için alerjiyi tetikleyen parfüm gibi maddeler içeriyor. Bu nedenle bebek çamaşırları yıkarken yumuşatıcı kullanılması önerilmiyor. Minoris Antialerjik Bebek Deterjanı ise içinde doğal yumuşatıcılar barındırıyor ve kesinlikle parfüm içermiyor, bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Etiketlerini Kesin ve Ayrı Yıkayın: Kıyafetlerdeki etiketler bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Bu nedenle onun kıyafetlerini yıkamadan önce mutlaka etiketlerini kesin ve diğer çamaşırlardan ayrı yıkayın.

Çift Durulama Yapın: Kıyafetlerde deterjan artığı kalmaması için çift durulama programı seçmeye dikkat edin.

Mutlaka Ütüleyin: Mikropların iyice yok olması için yıkamadan sonra ütülemeyi ihmâl etmeyin.

Yıkama Filesi Kullanın: Bebek kıyafetleri, özellikle eldivenler ve çoraplar makinenin içinde sıkışıp kaybolabiliyor. Bu tür problemleri önlemek için yıkama filesi kullanabilirsiniz.

Açık Havada Kurutmaya Çalışın: Eğer evinizin balkonu veya bahçesi varsa, çamaşırlarınızı açık havada kurutmak daha sağlıklı olur. Kurutma makinesi kullanacaksanız, ısının az olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Kuru Yerde Saklayın: Bebeğinizin kıyafetlerini yıkayıp kuruttuktan sonra, serin ve kuru yerde muhafaza etmeniz önemlidir.

Minoris Baby Antialerjik Bebek Deterjanını satın almak için tıklayın!