Banyo Rutini İçin 5 Temel Malzeme

Bebeğinizin doğduğu günden itibaren değişmeyecek nadir rutinlerinden biri banyodur. Su onun sadece temizliği için değil; rahatlaması, sizinle keyifli vakit geçirirken ayrı bir bağ kurması ve temel hijyen eğitimi için de güzel bir araçtır.

İlk banyo ve sonrasında oluşturacağınız bu rutin bebeğin diğer aktivitelerini de pozitif etkileyecektir. Özellikle uyku öncesi yaptıracağınız ılık banyo ile birlikte bebeğiniz gevşeyecek, rahatlayacak ve uykuya rahat bir geçiş yapacaktır. Bu nedenle özellikle ilk aylarda banyo rutini çok önemlidir.

Banyo rutinini oluştururken kullanacağınız malzemeler de çok önemli. Vücuduna, tenine değecek her şey özenle seçilmelidir. Yetişkinlere göre daha hassas olan ciltleri en ufak bir sert temasta, güçlü bir şampuan ya da temizleyicide zarar görebilir. Bu nedenle onun için özel seçilmiş ürünleri kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Peki, sağlıklı bir banyo rutini için ihtiyaç listeniz tamam mı? Eğer hala emin değilseniz 5 temel malzemeyi sizin için derledik.

blank

Organik Bebek Şampuanı

Bebeğinizin ilk aylarında sadece su yeterli olacaktır diyenler mutlaka vardır. Ancak doktorların da önerisi onun hassas tenine uygun, kimyasal barındırmayan doğal bir şampuan kullanmanızdır.

Organik bebek şampuanları içeriği bakımından diğer şampuanlara göre daha masumdur. Paraben, sls, silikon gibi kimyasal türevler barındırmaz. Hoş koku verme amaçlı yoğun esanslar, parfümler içermez. Bunlar yerine doğal ürünlerin birlikte işlenmesiyle oluşturulmuş, kokusuz, az köpüren, temizleyici özellikte geliştirilmiştir. Çok fazla köpürmediği ve kimyasal barındırmadığı için bebeğinizin gözlerini yakmaz, canının acımasına sebep olmaz. Ayrıca yine güçlü kimyasal içermediği için cildinde kurutma, hassasiyet yaratmayacaktır.

Organik Saç Kremi

İlk aylarda olmasa da bebeğiniz büyüdükçe saçları için kreme ihtiyaç duyabilir. Daha öncesinde seçtiğiniz organik bebek şampuanı hali hazırda nemlendirici özellikte olabilir ancak bazı saç ve cilt yapıları ekstra nem desteğine ihtiyaç duyar. Bu nedenle organik çocuk saç kreminin elinizin altında durmasında fayda var.

Şampuan kullanımı sonrası az bir miktar organik saç kremini çocuğunuzun tüm saçına uygulayıp 2 – 3 dakika kadar beklettikten sonra güzelce arındırmalısınız. Sonrasında hem çocuğunuzun saçları çok daha kolay taranacak hem de yumuşacık olacaktır. Ayrıca pullanma, konak ya da kabuklanma yaşayan çocuğunuz için de faydalı olacaktır.

Bebek Şampuanı İle Yüz ve Vücudu Yıkamak Doğru Mu?

blank

Organik Vücut Şampuanı

Tüm banyoyu çok daha keyifli hale getirecek vücut şampuanları ile çocuğunuzu biraz şımartmaya ne dersiniz? Zararsız, en az onun kadar masum bir seçim yapmalısınız. Vücuttaki nem dengesini bozmayacak, kurutmayacak özellikte olmasına dikkat edin.

Her ne kadar vücudunda kalmayıp, suyla akıtacak olsanız da içeriğinde paraben, sls, kimyasal destekleyiciler olmaması gerekli. Ciltte hassasiyet yaratacak, kuruma yapacak ürünlerden kaçınmalısınız. Organik vücut şampuanları içeriğinde farklı ve besleyici doğal yağlar barındırır. Bu yağlar vücudun nem dengesini korur ayrıca cilt bariyerini destekler, hasar görmüş kısımlar varsa onarmaya yardımcı olur.

Doğal Sünger

Vücut yıkamasında en sık kullanacağınız malzeme sünger ya da liflerdir. Bu nedenle bebeğinizin hassas cildine uygun olan en doğru seçim doğal süngerler olacaktır. Yumuşacıktır ve cildi zorlamaz. Hassasiyet yaratmaz ve ekstra zarar vermez. Ancak doğal süngerler her zaman kolay ulaşılabilir değildir. Eğer ulaşma imkanınız varsa mutlaka tercihinizi bunlardan yana yapın.

Çevrenizde bu süngerlere ulaşma şansınız yoksa alacağınız ürünün en hassas ciltlere özel olduğuna emin olun. Ayrıca kullandıktan sonra hemen havadar bir yere asıp kurumaya bırakın. Bu sayede bakteri oluşumuna engel olabilirsiniz.

Organik Vücut Kremi

Banyo sonrası son dokunuşu nemlendirici bir vücut kremiyle yapmalısınız. Su her ne kadar cilde nem verse de sonrasında hafif bir nem desteğine ihtiyaç duyulur. Organik vücut kremleri de bu amaçla kullanabileceğiniz en iyi ürünlerdir. Nemlendirici özelliğini doğal sağlıklı yağlardan alır. Cilt bariyerini koruyacak ve onaracaktır. Ayrıca ihtiyacı olan tüm nemi verecek, cildine hapsedecektir. Kimyasal bir ürün barındırmadığı için de diğer tüm vücut kremlerine göre daha güvenilirdir.

Minoris Baby Organik, Antialerjik Bebek temizlik ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.